Έτοιμη για νταμπλ η Μπάγερν

Με χιτσκοκικό τρόπο η Μπάγερν Μονάχου πέρασε από την Βρέμη (2-3 την Βέρντερ) και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου Γερμανίας, όπου περιμένει η Λειψία.

Η σχέση τους είναι κάτι παραπάνω από πελατειακή. Η Μπάγερν Μονάχου μετρούσε 19 συνεχόμενες νίκες επί της Βέρντερ αυτές έγιναν 20 και πλέον οι Βαυαροί βρίσκονται στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας με ανάλογα χιτσκοκικό τρόπο όπως και στους προηγούμενους γύρους απέναντι στην Χάιντενχαϊμ και την Χέρτα.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς που είναι το απόλυτο φαβορί και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπήκε πολύ πειστικά στο ματς και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη δύο γκολ από Τόμας Μίλερ (36’) και Λεβαντόφσκι.

Η πρόκριση έμοιαζε δεδομένη, όμως η εξαιρετική φέτος Βέρντερ που έψαχνε τον πρώτο τελικό μετά από μία άγονη δεκαετία πήγε να πετύχει το ακατόρθωτο. Με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά από Οσάκο (74’) και Ράσιτσα (75’) έκανε το 2-2 και έφερε παράνοια στο Βέζερ, όμως οι Βαυαροί με κρύο τρόπο τιμώρησαν την πρώτη αμυντική αδράνεια.

Ο Κομάν με όμορφη ενέργεια κέρδισε πέναλτι και ο Λεβαντόφσκι από τα 11 βήματα δεν συγχώρεσε (80’, 2-3), στέλνοντας την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Βερολίνου, όπου ήδη περιμένει η Λειψία.