ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ντε Κολό/ ΜΠΡΕΪΚ η ΤΣΣΚΑ!

Ο Νάντο ΝτεΚολό έκανε απίστευτο παιχνίδι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέκτησε το πλεονέκτημα απέναντι στην Μπασκόνια καθώς επικράτησε στη Βιτόρια με 77-84 και προηγείται στη σειρά (2-1). Ο Γάλλος σταμάτησε στους 28 πόντους, 12 εξ’ αυτών στην τελευταία περίοδο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άγγιξε την τελειότητα (στην επίθεση) στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς σούταρε με ακρίβεια (10/15 σουτ) προεξέχοντος του ΝτεΚολό, με ηγέτη τον Σέρχι Ροντρίγκεθ είχε υψηλό επίπεδο συνεργασίας (σ.σ. 8 ασίστ) κι έτσι από νωρίς (4-10, 4:30) επέβαλε τους κανόνες της. Προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (6-17, 6’) και θα μπορούσε να είχε χτίσει ακόμη περισσότερο πάνω σ’ αυτή, αλλά τα δύο μακρινά σουτ του Νταρούν Χίλιαρντ μάλλον κράτησαν όρθια την Μπασκόνια (18-28, 10’).

Στην προσπάθεια αντεπίθεσης της Μπασκόνια στο δεύτερο δεκάλεπτο μέσα από τη δράση των ψηλών και κυρίως του Πουαριέ (30-36) ο οποίος πλησίασε το νταμπλ νταμπλ (10π., 9ρ.) στο πρώτο ημίχρονο, η ΤΣΣΚΑ απάντησε μέσα από το εξαιρετικό ποσοστό της στο μακρινό σουτ (7/12 τρίποντα μέχρι το 16’) κι έτσι διατήρησε την πρωτοπορία (33-42, 16:30). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε ελεύθερα σουτ, δεν τα έβαλε, αλλά το κακό ήταν μικρό γι’ αυτήν (39-46, 20’).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε διαφορετική εικόνα γιατί η Μπασκόνια έκλεψε πολλές μπάλες, εκμεταλλεύτηκε την επιπολαιότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά θα μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματική στο transitiongame. Μείωσε σε 44-48 (22’) και σε 51-54 (25:30), εκεί η ΤΣΣΚΑ πήγε στην προσωπική μονομαχία ποστάροντας κυρίως τους Κουρμπάνοφ, Κλάιμπερν, βρήκε λύσεις κι έτσι διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος της περιόδου (59-62) αλλά έχασε τον Οθέντο Χάντερ ο οποίος αποβλήθηκε λόγω φάουλ.

Με δύο μαζεμένα τρίποντα από τον Ματ Τζάνινγκ η Μπασκόνια πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (65-62, 31’). Ο ΝτεΚολό κράτησε όρθια την ΤΣΣΚΑ με 12 διαδοχικούς πόντους (70-74, 34:30) ενώ η Μπασκόνια συνέχισε να επενδύει στην τρομακτική ανωτερότητά της κάτω από τα καλάθια. Ένα τρομερό κόψιμο του Μπόλομποϊ στον Βόιτμαν κι ένα καλάθι του Χίγκινς, έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ αέρα έξι πόντων (71-77, 36:30). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έβγαλε διαδοχικές άμυνες και μπήκε στα τελευταία δύο λεπτά με αέρα οκτώ πόντων (71-79). Η ΤΣΣΚΑ έκανε δύο λάθη, έχασε δύο αμυντικά ριμπάουντ… κι όλ’ αυτά μέσα σε περίπου 70 δευτερόλεπτα. Παρόλο αυτά, έφυγε νικήτρια από το γήπεδο κι έκανε το 2-1 στη σειρά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί αυτό αποφάσισε ο ΝτεΚολό. Η ΤΣΣΚΑ βρήκε μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο σε αντίθεση με την Μπασκόνια, κυρίως όμως έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νάντο ΝτεΚολό έκανε μαγικό παιχνίδι και στην τελευταία περίοδο απέδειξε γιατί είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο Ουίλ Κλάιμπερν έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα, ενώ ο Χίγκινς έβαλε τέσσερις πόντους εκεί που «έκαιγε» η μπάλα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζόελ Μπόλομποϊ έβγαλε δύο άμυνες, έδωσε μια εντυπωσιακή τάπα και ήταν το πρόσωπο των τελευταίων αμυνών της ΤΣΣΚΑ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μαρτσελίνιο Χουέρτας και Σάβον Σιλντς ήταν η… παραφωνία της Μπασκόνια. Ο Οθέντο Χάντσερ έχασε σχεδόν όλες τις μάχες από τον Πουαριέ και ο Αλεκ Πίτερς ήταν εκτός κλίματος

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι 12 σερί πόντοι του Νάντο ΝτεΚολό εκεί που η Μπασκόνια προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Εννιά χαμένες βολές σε τόσο κλειστό παιχνίδι είναι πάρα πολλές, τόσες έχασε η Μπασκόνια. Όπως πολλά είναι και τα 16 λάθη που έκανε η ΤΣΣΚΑ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίθανο μπλονζόν του Βιλντόζα, το κλέψιμο της μπάλας και το τρομερό κόψιμο του Κλάιμπερν στο λέι απ του Αργεντίνου στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 39-46, 59-62, 77-84

ΤΣΣΚΑ - Μπασκονια 2-1

Game 1: ΤΣΣΚΑ - Μπασκόνια 94-68
Game 2: ΤΣΣΚΑ - Μπασκόνια 68-78
Game 3: Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ 77-84
Game 4: Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ 26/04
Game 5: ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια (αν χρειαστεί)