Πρωταθλήτρια για 37η φορά στην ιστορία της η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα νίκησε τη Σάντα Κλάρα με βασικούς τους Σάμαρη και Βλαχοδήμο και στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Πορτογαλία για 37η φορά στην ιστορία της. Έμεινε δεύτερη η Πόρτο, 2-1 με ανατροπή τη Σπόρτινγκ. 

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας 2018-2019 αναδείχθηκε η Μπενφίκα, μετά την επικράτηση με 4-1 σε βάρος της Σάντα Κλάρα στο "Λουζ", για την 34η και τελευταία αγωνιστική. Αυτό ήταν το 37ο πρωτάθλημα για τους "αετούς", με τους οποίους βασικοί ήταν οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος όταν έγινε αλλαγή στο 79', δέχτηκε το χειροκρότημα του κατάμεστου γηπέδου και αποχώρησε συγκινημένος.

Ο τεχνικός της Μπενφίκα, Μπρούνο Λάζε, έκανε φανταστικό δεύτερο γύρο με τη Μπενφίκα, με 16 νίκες και μία ισοπαλία.

Η Πόρτο, που έπαιζε από το 20' με παίκτη περισσότερο κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (αποβλήθηκε στο 20' ο Μπόρχα), νίκησε 2-1 με ανατροπή και έμεινε στη δεύτερη θέση, στο -2 από τη Μπενφίκα. Για τα "λιοντάρια" άνοιξε το σκορ ο Φελίπε στο 61', αλλά οι "Δράκοι" έφεραν... τούμπα το παιχνίδι με σκόρερ τους Περέιρασ (79') και Ερέρα (87').

Και η Πόρτο ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού στο 90' αποβλήθηκε ο Κορόνα.

Η σύνθεση της Μπενφίκα (Μπρούνο Λάζε): Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Πίζι, Σάμαρης (79' Τααράμπντ), Φλορεντίνο, Σίλβα (87' Σάλβιο), Ζοάο Φέλιξ (68' Ζόνας), Σεφέροβιτς.

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Βάνα, Μιλιτάο, Πέπε (46' Μανάφα), Φελίπε, Τέλες (76' Αμπουμπακάρ), Κορόνα, Περέιρα, Ερέρα, Οτάβιο (46' Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Μαρσέλ Κάιζερ): Ριμπέιρο, Γκασπάρ (64' Ιλόρι), Πίντο, Ματιέ, Πόρχα, Ντιαμπί, Πέτροβιτς, Γκούντελι, Φερνάντες (89' Ουέντελ), Ακούνια, Φελίπε (67' Ντοστ).