ΙΝΤΕΡ και ΑΤΑΛΑΝΤΑ στο Champions League/ ΕΚΤΟΣ η Μίλαν! (Βίντεο)

Σε μία τελευταία αγωνιστική με απίστευτες ανατροπές, η Ίντερ και η Αταλάντα εξασφάλισαν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Champions League, μπροστά από την Μίλαν που έμεινε 5η και καταϊδρωμένη.

Ίντερ είναι όλα μπορείς να τα περιμένεις από αυτή. Ήθελε απλώς να κερδίσει εντός έδρας την Αϊντχόφεν για να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Champions League. Απέτυχε. Ήθελε νίκη εντός έδρας επί της Φρανκφούρτης για να περάσει στα προημιτελικά του Europa League. Απέτυχε.

Αυτή τη φορά, η ομάδα του Σπαλέτι ήθελε νίκη επί της Έμπολι (που έπαιζε για την παραμονής της) εντός έδρας για να βγει μετά κόπων και βασάνων στο επόμενο Champions League.

Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να ήταν εμφανής, αλλά οι νερατζούρι έπεσαν πάνω σε έναν εντυπωσιακό Λούκας Σκορούπσκι που έκανε το ματς θρίλερ. Ο Πολωνός τερματοφύλακας νικήθηκε από τον Κεϊτά με την έναρξη της επανάληψης (51’, 1-0), αλλά ούτε και τότε η Ίντερ σιγουρεύτηκε.

Το χαμένο πέναλτι του Ικάρντι έδωσε παράταση στο θρίλερ που έγινε ακραίο, όταν ο Τραορέ έκανε το 1-1 στο 76ο λεπτό, κάτι που σήμαινε ότι οι νερατζούρι έπεφταν προσωρινά στην πέμπτη θέση.

Πριν η απελπισία χτυπήσει κόκκινο όμως, επήλθε η κανονονικότητα και οι καρδιές των οπαδών της Ίντερ επανήλθαν στις θέσεις τους. Ο Ναϊνγκολάν πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Κεϊτά στο δοκάρι και λύτρωσε την Ίντερ, που  με το 2-1 τερμάτισε στην 4η θέση.

Κάπως έτσι, έμεινε άχρηστη η εκτός έδρας νίκη της Μίλαν επί της ΣΠΑΛ με 2-3, αφού την ίδια ώρα η Αταλάντα ολοκλήρωσε το θαύμα και κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την έξοδο στο Champions League.

Μολονότι η αδιάφορη Σασουόλο άνοιξε τον σκορ, η εκπληκτική ομάδα του Γκασπερίνι δεν πανικοβλήθηκε, γύρισε το ματς και με το 3-1, τερμάτισε στην τρίτη θέση και πανηγυρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της τελευταίας αγωνιστικής της Serie A

Ίντερ - Έμπολι 2-1

(51’ Κεϊτά, 81’ Ναϊνγκολάν / 76’ Τραορέ)

ΣΠΑΛ - Μίλαν 2-3

(28’ Βίκαρι, 53’ Φάρες / 18’ Τσαλχάνογλου, 23’ , 64’ πεν. Κεσιέ)

Σασουόλο - Αταλάντα 1-3

(19’ Μπεράρντι / 35’ Ζαπάτα, 53’ Γκόμες, 65’ Πάσαλιτς)

Ρόμα - Πάρμα 2-1

(35’ Πελεγκρίνι, 89’ Περότι / 86’ Ζερβίνιο)

Κάλιαρι - Ουντινέζε 1-2

(17’ Παβολέτι / 59’ Χάλφρεντσον, 69’ Ντε Μάιο)

Φιορεντίνα - Τζένοα 0-0