Γκατούζο: «Έχω ακούσει πολλά ονόματα υποψηφίων διαδόχων μου»

Η Μίλαν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Champions League, ωστόσο ο Τζενάρο Γκατούζο κράτησε τα θετικά της φετινής σεζόν τονίζοντας πως οι «ροσονέρι» έχουν κάνει μεγάλα πράγματα!

Οι νίκες των Αταλάντα και Ίντερ κόντρα σε Σασουόλο και Έμπολι αντιστοίχως είχαν ως συνέπεια η Μίλαν παρά την επικράτηση επί της Σπαλ να χάσει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.

«Ευχαρίστησα την ομάδα για αυτά που μου έδωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν, μας πονάει αυτό που έγινε αλλά θα πρέπει να είμαστε και υπερήφανοι.

Έγινε πολλή δουλειά και η ομάδα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης με μερικές διορθώσεις: για πολλούς ίσως αυτό να μοιάζει λίγο αλλά σας διαβεβαιώ πως έχουμε κάνει μεγάλα πράγματα.

Δίνω συγχαρητήρια στο επιτελείο μου, είναι φυσιολογικό να γίνουν λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως αυτό είναι ένα επάγγελμα που σε οδηγεί σε λάθη.

Αυτές τις ημέρες θα συναντηθούμε στη διοίκηση και θα πούμε τι σκεφτόματε. Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι σε αυτό το σύλλογο και μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα μεγάλη πίεση: εδώ και 18 μήνες έχω κοιμηθεί πολύ λίγο», τόνισε ο Γκατούζο, προσθέτοντας:

«Είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο πάρα πολλών παικτών και σε αντίθεση με ό,τι έχω διαβάσει αυτές τις ημέρες, έχουν παίξει πάνω από τις δυνατότητές τους.

Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα αλλά πρέπει να βελτιωθεί αλλά η Γιουβέντους, η Νάπολι και η Ίντερ ξεκινούν με πλεονέκτημα απέναντί μας και δεν ξέρω αν είναι δυνατό να ξεπεράσουμε τους 68 βαθμούς.

Μετά το ντέρμπι με την Ίντερ δεν είχαμε πια ενθουσιασμό και ταυτότητα, δεν είναι τυχαίο ότι στα επόμενα επτά παιχνίδια μαζέψαμε μόλις πέντε βαθμούς».

Ο Γκατούζο δεν παρέλειψε να σχολιάζει και την έντονη φημολογία που επικρατεί αναφορικά με το μέλλον του στη Μίλαν.

«Μέχρι σήμερα κανείς δεν ήρθε να μου πει ότι φεύγω, υπάρχει όμως ένα κλίμα γύρω από την Μίλαν. Αυτούς τους 18 μήνες έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα και αντίθετα φαίνεται σαν μην έχουμε κάνει τίποτα.

Είναι αλήθεια ότι έχω ακούσει πάρα πολλά ονόματα τεχνικών υποψηφίων να με αντικαταστήσουν, όμως εμένα δεν μου έχουν πει από τη διοίκηση ότι έχουν πρόθεση να με αλλάξουν».