«Έφυγα γιατί με προόριζαν για αναπληρωματικό»

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε τον λόγο που τον οδήγησε στην έξοδο από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για το μέλλον του.

Μιλώντας στην Corriere dello Sport ο 41χρονος Ιταλός γκολκίπερ έκανε γνωστό ότι ο λόγος της αποχώρησής του από την Παρί είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν προοριζόταν για βασικός τερματοφύλακας ενόψει της επόμενης σεζόν.

«Η Παρί μου είχε πει εδώ και πέντε μήνες ότι στο τέλος της σεζόν θα έπαιρνα τον ρόλο του αναπληρωματικού τερματοφύλακα στην ομάδα. Από τον Ιανουάριο είχε πολύ καιρό μπροστά μου για να το σκεφτώ και κατέληξα στην απόφαση ότι αυτό δεν μου ταίριαζε. Άφησα αρκετά χρήματα για να μην συνεχίσω εκεί και την επόμενη σεζόν», σχολίασε ο Μπουφόν μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το μέλλον του για το αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν ή αν σκέφτεται κάτι άλλο, ο Ιταλός γκολκίπερ τόνισε πως εξετάζει τις επιλογές του.

«Είμαι όπως ακριβώς το προηγούμενο καλοκαίρι. Πάρα πολύ ήρεμος, χαλαρός. Μπορεί όλα να τελειώσουν σε 12 μήνες ή σε 15 μέρες. Έχω κάποιες καλές προτάσεις, αλλά αν δεν βρω το κίνητρο που ψάχνω, τότε ίσως χαρίσω στον εαυτό μου ένα χρόνο. Ένα χρόνο εκμάθησης. Θα ήθελα να παρακολουθήσω σχολή προπονητών, ή να σπουδάσω διοίκηση αθλητισμού, θέλω να βελτιώσω τα αγγλικά μου. Θέλω να αποκτήσω τα εφόδια και να κρατήσω όλες τις επιλογές για το μέλλον ανοικτές».