Κρατάει στο χέρι της την πρόκριση η Αργεντινή

Μπορεί να έχει μετά από 2 παιχνίδια μόλις 1 βαθμό, να παίζει τραγικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η Αργεντινή κρατάει στο χέρι της την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America. Τα σενάρια που δίνουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τι και αν πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά της σε Copa America, έχοντας σε δύο παιχνίδια μια ήττα και μια ισοπαλία και με τραγικές εμφανίσεις; Η Αργεντινή παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για να είμαστε σωστοί την κράτησε... ζωντανή ο Αρμάνι με το πέναλτι που απέκρουσε στο 63', με την ομάδα του Σκαλόνι να παίρνει έστω τον έναν βαθμό.

Πλέον για να προκριθεί η Αργεντινή, αρχικά χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη επί του Κατάρ (αν δεν κερδίσεις και το Κατάρ, τότε δεν μπορείς να δικαιούσαι ούτε να σκέφτεσαι για προημιτελικά) και στην συνέχεια να περιμένει η Κολομβία είτε να κερδίσει, είτε να έρθει ισόπαλη με την Παραγουάη για να περάσει ως δεύτερη του ομίλου.

Ακόμα όμως και αν η Κολομβία που μετράει δύο νίκες με όμορφο ποδόσφαιρο χάσει από τους Παραγουανούς, τότε θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να μην μπορέσει η παρέα του Λιονέλ Μέσι να είναι μέσα στις δύο καλύτερες τρίτες. Και όταν λέμε θαύματα να κερδίσει η Ιαπωνία την Ουρουγουάη ή ο Ισημερινός τη Χιλή που παίζουν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι βαθμολογίες και τα ματς των ομίλων

Πάμε λίγο να δούμε τις βαθμολογίες αλλά και τα παιχνίδια που απομένουν και στους τρεις ομίλους του φετινού Copa America που διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Βραζιλία και Περού φαβορί στο πρώτο

Στον πρώτο όμιλο οι Βραζιλία και το Περού έχουν από μία νίκη και μία ισοπαλία και μετράνε από 4 βαθμούς, με την Βενεζουέλα να έχει 2 και την Βολιβία κανέναν. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Βολιβία-Βενεζουέλα και Περού-Βραζιλία. Ουσιαστικά αν κερδίσει η Βενεζουέλα την Βολιβία θα προκριθούν σίγουρα και οι τρεις αν το άλλο ματς έρθει ισόπαλο ή ακόμα και αν βγει νικητής. Αν έρθει ισόπαλο θα έχουν και οι τρεις από πέντε και δεδομένα από τον 1ο όμιλο θα υπάρξει ένας από τους καλύτερους δεύτερους, κάτι που κατά μεγάλο ποσοστό θα έχουμε ακόμα και αν πάρει το τρίποντο ένας από τους Περού ή Βραζιλία.

Στο χέρι της Αργεντινής η πρόκριση

Στον δεύτερο όμιλο τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η Κολομβία έχοντας σίγουρη την πρόκριση ως πρώτη του ομίλου, καθώς μετράει ήδη δύο νίκες θα παίξει με την Παραγουάη που έχει 2 βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Αν κερδίσει η Παραγουάη, προκρίνεται σίγουρα και πλέον η Αργεντινή θα πρέπει να κερδίσει το Κατάρ και να περιμένει τι θα γίνει στον άλλον όμιλο. Αν οι Παραγουανοί δεν μπορέσουν να πάρουν το τρίποντο (είτε χάσουν, είτε αναδειχθούν ισόπαλοι) και οι Αργεντίνοι κερδίσουν, τότε σίγουρα περνάει η Αργεντινή ως δεύτερη και η Παραγουάη θα ελπίζει στο θαύμα του άλλου ομίλου. Βέβαια υπάρχει και το σενάριο της νίκης του Κατάρ, όπου ισχύουν τα ίδια με την Αργεντινή, αναφορικά με την πρόκριση, καθώς οι δύο ομάδες έχουν από έναν βαθμό.

Δύσκολα θα βγάλει καλύτερο τρίτο ο τρίτος όμιλος

Τέλος στον τρίτο όμιλο μένουν τα παιχνίδια ξημερώματα της Παρασκευής για να είμαστε σίγουροι, ωστόσο η Ουρουγουάη με την Χιλή που έχουν από μία άνετη νίκη, είναι τα μεγάλα φαβορί κόντρα σε Ιαπωνία και Ισημερινό αντίστοιχα. Αν τα φαβορί κερδίσουν και τα αουτσάιντερ μείνουν στο μηδέν, η Αργεντινή (ή το Κατάρ αν κάνει την σούπερ έκπληξη), περνάει με νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση τα σενάρια αλλάζουν, αλλά αν κρίνουμε από την εικόνα των τεσσάρων ομάδων του συγκεκριμένου ομίλου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην πάρουν το τρίποντο οι Ουρουγουανοί με τους Χιλιανούς. Με νίκες τους πάντως θα έχει ελπίδες να βγει καλύτερος τρίτος ακόμα και με δύο βαθμούς, αν την τελευταία αγωνιστική ο Ισημερινός και η Ιαπωνία έρθουν ισόπαλες και ολοκληρώσουν την διοργάνωση με 1 βαθμό ο καθένας.

1ος όμιλος

Βραζιλία 4

Περού 4

Βενεζουέλα 2

Βολιβία 0

Τελευταία αγωνιστική

Βολιβία-Βενεζουέλα

Περού-Βραζιλία

2ο όμιλος

Κολομβία 6

Παραγουάη 2

Κατάρ 1

Αργεντινή 1

Τελευταία αγωνιστική

Κατάρ-Αργεντινή

Κολομβία-Παραγουάη

3ος όμιλος

Χιλή 3

Ουρουγουάη 3

Ισημερινός 0

Ιαπωνία 0

Επόμενη (2η) αγωνιστική

Ουρουγουάη-Ιαπωνία

Ισημερινός-Χιλή

Τελευταία αγωνιστική

Χιλή-Ουρουγουάη

Ισημερινός-Ιαπωνία