O νέος προπονητής της εθνικής Ισπανίας ήταν... πωλητής σε πολυκατάστημα!

Ο Ρόμπερτ Μορένο είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας αντικαθιστώντας τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Ο τεχνικός των «φούριας ρόχας», μάλιστα είναι ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και ήταν αυτός που ήδη κάθισε στον πάγκο στα παιχνίδια με Μάλτα, Νησιά Φερόε και Σουηδία για τα προκριματικά του EURO 2020 ακολουθώντας βέβαια τις οδηγίες του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα. 

Τώρα πια ο Μορένο θα πρέπει να πορευθεί μόνος του, χωρίς τον Λουίς Ενρίκε με τον οποίο είναι φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίστηκαν όταν ακόμα ο Ενρίκε ήταν προπονητής στη δεύτερη ομάδα των Καταλανών. 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον με την περίπτωση του 42χρονου προπονητή, ο οποίος για πρώτη φορά αναλαμβάνει μόνος του μια ομάδα είναι ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια εργαζόταν αρχικά ως πωλητής σε γνωστό πολυκατάστημα και μετά ως υπάλληλος σε τράπεζα. 

Αν και δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο, θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος και ανερχόμενος και ήταν το «μυαλό» του Λουίς Ενρίκε, αυτός που μελετούσε τους αντιπάλους και τους ανέλυε στους παίκτες.