Με το… δεξί η Σενεγάλη

Με… γκολάρα του Ντιατά και ένα ακόμα τέρμα πριν το ημίωρο από τον Μπαλντέ, η Σενεγάλη κέρδισε στην πρεμιέρα της στον 3ο όμιλο του φετινού Κόπα Άφρικα την Τανζανία με 2-0. 

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Σενεγάλη στο φετινό Κόπα Άφρικα, καθώς επιβλήθηκε της Τανζανίας με 2-0, στο εναρκτήριο παιχνίδι της στην διοργάνωση και δη στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, παρά την απουσία του τιμωρημένου Μανέ. 

Μάλιστα, η ομάδα του Αλιού Σισέ θα μπορούσε να είχε επικρατήσει και με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Νιάνγκ. Ενώ είχε και ακυρωθέν γκολ, με τον Σαρ στο 33’, για οφσάιντ του Κογιατέ, ο οποίος αντικατέστησε τον Σανέ που τραυματίστηκε στον αστράγαλο… 

Η Σενεγάλη έκανε το 1-0 μόλις στο 28ο λεπτό, όταν ο Γκανά-Γκουεγέ έκοψε την αντίπαλη άμυνα στη μέση, βγάζοντας μια πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Μπαλντέ, ο οποίος με σουτ στη δεξιά γωνία άνοιξε το σκορ. 

Για να έρθει και το δεύτερο τέρμα από πλευράς «λιονταριών της Τεράνγκα» στο 66’, όταν ο Ντιατά με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μανουλά και «σφράγισε» ουσιαστικά την κατάκτηση των τριών βαθμών για την χώρα του! 

Σενεγάλη (4-1-4-1): Μεντί, Βαγκέ, Σανέ (24’ Κογιατέ), Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Εντιαγέ, Σαρ, Ντιατά, Γκανά-Γκουεγέ, Μπαλντέ (73’ Τιούμπ), Νιάνγκ (83’ Κονατέ). 

Τανζανία (4-2-3-1): Μανουλά, Κεσί, Γιοντανί, Εμβαντικά, Καμαγκί, Σαλούμ (44’ Μουσά), Γιαχιά (84’ Ντομαγιό), Εμκαμί, Εμσουβά (66’ Ουλιμβενγκού), Μποκό, Σαματά.