ΠΡΟΚΡΙΣΗ και παίζει... με Ρόμο! (στιγμιότυπα)

Με ένα γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην αρχή κι άλλο ένα του Κουν Αγκουέρο στο τέλος, η μέτρια και πάλι Αργεντινή λύγισε το Κατάρ με 2-0 και περιμένει στα προημιτελικά την Βενεζουέλα.

Ακόμα και σε ένα παιχνίδι που όλα της πήγαν δεξιά και πάλι η γεύση που άφησε στο στόμα δεν ήταν γλυκιά. Η Αργεντινή έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στο Κατάρ και στο τέλος της ημέρας έκανε αυτό που ήθελε. Κέρδισε, προκρίθηκε και περιμένει στα προημιτελικά την Βενεζουέλα. Πάλι όμως, κάτι έλειπε.

Ένα δώρο της άμυνας του Κατάρ στο 4ο λεπτό έφερε το γρήγορο προβάδισμα με ψύχραιμο συρτό σουτ του Λαουτάρο (4’, 1-0), όμως το σούπερ επιθετικό σχήμα του Σκαλόνι με τον Μέσι δεκάρι πίσω από Αγκουέρο - Μαρτίνες και τρεις δημιουργικούς χαφ, πάλι δεν τσούλησε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν 8-1, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το φάουλ του Μπασάμ βρήκε την ρίζα της δοκού του Αρμάνι.

Ξέροντας ότι με ένα γκολ του Κατάρ μένει έξω, η Αργεντινή βυθίστηκε στο άγχος στην επανάληψη με τον Αγκουέρο να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες (60’, 62’), αλλά να είναι και ο άνθρωπος που τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Με προσωπική ενέργεια και διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 (82’) και λύτρωσε την μπιανκοσλέστε στην επόμενη φάση.

Την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου, η Κολομβία αν και έπαιξε με μπόλικες ρεζέρβες, δεν χαρίστηκε στην Παραγουάη και την κέρδισε με 1-0, κάνοντας το 3 στα 3. Ένα γκολ του Κουέγιαρ (32’) έκρινε την αναμέτρηση, με τους «καφετέρος» να έχουν ακυρωθέν γκολ στην επανάληψη με τον Λουίς Ντίας (69’) μετά από υπόδειξη του VAR, απέναντι στην Παραγουάη που έμεινε στην τρίτη θέση και θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Ιαπωνίας - Ισημερινού για να δει αν θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, την πρόκριση στην επόμενη φάση ως ένας από τους δύο καλύτερους τρίτους εξασφάλισε το Περού, που θα παίξει με τον νικητή του τρίτου ομίλου που θα είναι είτε η Χιλή είτε η Ουρουγουάη.

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσες): Αλ Σέεμπ, Χισάμ, Κουκί, Σαλμάν, Πέδρο Μιγκέλ (85' Ισμαέλ), Αλ Χαΐντος, Αλ Χάζρι (77' Αμπντουλσαλάμ), Χατέμ, Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλμοέζ Αλί.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαράβια, Φόιτ (85' Πετσέλα), Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Παρέδες, Λο Σέλσο (55' Ακούνια), Μέσι, Αγουέρο, Λαουτάρο (76' Ντιμπάλα).