Τρίτος ακριβότερος αμυντικός στην ιστορία ο Ντε Λιχτ

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε το deal με τον Άγιαξ για την απόκτηση του Ματάις Ντε Λιχτ, κάνοντάς τον την τρίτη ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο Ματάις Ντε Λιχτ έκανε μία φανταστικη σεζόν πέρυσι με τη φανέλα του Άγιαξ ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία άκρως αξιόλογη τριετία στην "Άμστερνταμ Αρίνα" και η ανταμοιβή του δεν άργησε να έρθει.

Οι άνθρωποι της Γιουβέντους έμειναν γοητευμένοι από τον παίκτη, τον οποίο αντιμετώπισαν μάλιστα στα προημιτελικά του Champions League (υπέγραψε τον αποκλεισμό τους με κεφαλιά-κανονιά στο Τορίνο), και έδωσαν γη και ύδωρ για να τον αποκτήσουν από τον Άγιαξ, με το deal να ολοκληρώνεται τυπικά το πρωί της Πέμπτης.

Τότε ήρθε η επίσημη ανακοίνωσης της συμφωνίας, με την "βέκια σινιόρα" να υπογραφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολλανδό διεθνή στόπερ (7,5 εκατ.ευρώ οι ετήσιες απολαβές του, με το ποσό αυτό να ενδέχεται να φτάσει ακόμα και στα 12 εκατ.ευρώ το χρόνο με τα μπόνους) και να κάνει γνωστό πως κατέβαλε το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ στον "Αίαντα".

Στο ποσό αυτό μάλιστα δεν υπολογίζονται τα χρήματα που δόθηκαν στον μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα, με τους "μπιανκονέρι" να κάνουν λόγο για άλλα 10,5 εκατομμύρια ευρώ προς την πλευρά του παίκτ για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Με δεδομένο πως οι δύο πλευρές έκλεισαν τη συμφωνία στα 75 εκατομμύρια ευρώ, ο Ματάις Ντε Λιχτ μπορεί να καμαρώνει για το ότι είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου και η ακριβότερη για παίκτη κάτω των 21 ετών, ενώ συνολικά είναι η τρίτη στην ιστορία!

Πάνω από αυτόν βρίσκονται μόνο οι Βιρτζίλ Φαν Ντάικ (η Λίβερπουλ έδωσε 84 εκατομμύρια ευρώ στην Σαουθάμπτον) και Λουκάς Ερναντές (80 εκατομμύρια ευρώ πήγαν από τα ταμεία της Μπάγερν σε αυτά της Ατλέτικο Μαδρίτης), με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνεται από τους Λαπόρτε (από Μπιλμπάο σε Μάντσεστερ Σίτι με 63 εκατομμύρια ευρώ) και Μεντί (από Μονακό σε Μάντσεστερ Σίτι με 57 εκατομμύρια ευρώ).