«Να αποβληθούν από το Champions League Παρί και Σίτι»

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να αποβληθούν από το Champions League για την παραβίαση του Financial Fair Play.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα goal.com παραχώρησε ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Χαβιέ Τέμπας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έχουν φέρει στο φως της δημοσιότητας τα Football Leaks, αναφορικά με παραβιάσεις του Financial Fair Play από τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι. Ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού ποδοσφαίρου δεν μάσησε τα λόγια του: «είπα πριν δύο χρόνια ότι η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι “κλέβουν”, οπότε οι αποκαλύψεις αυτές δεν έκπληξη για εμένα».

Όσον αφορά το τι θα πρέπει να γίνει, τόνισε: «είναι πολύ σημαντικό η UEFA να κάνει κάτι γι' αυτήν την κατάσταση. Πρόκειται για κάτι που έχει προκαλέσει ανισορροπία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στη δομή του παιχνιδιού. Πρέπει να τιμωρήσει αυτές τις ομάδες. Το να τις αποβάλει από το Champions League για έναν χρόνο, θα έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται. Αν η UEFA δράσει όπως πρέπει, τότε θα τιμωρήσει αυτές τις ομάδες».