Δράκοι άλωσαν την Πόλη (στιγμιότυπα)

Θριαμβευτικό πέρασμα της Πόρτο από την έδρα της Γαλατασαράι (2-3), την ώρα που η Σάλκε άφησε με το 1-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ενδιαφέρον για την πρώτη ή την δεύτερη θέση δεν υπήρχε, αυτά είχαν ξεκαθαρίσει ήδη από την περασμένη αγωνιστική. Ωστόσο, υπήρχε το γόητρο, η μάχη για την τρίτη θέση και φυσικά τα… λεφτά.

Η Πόρτο που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, τον τελείωσε αήττητη με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αφού κέρδισε και μέσα στην Πόλη την Γαλατά με 2-3.

Μία κεφαλιά του Φελίπε (17’) και ένα εύστοχο πέναλτι του Μαρέγκα έδωσαν από νωρίς παράσταση νίκης για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που ωστόσο είδε τους Τούρκους να μειώνουν σε 1-2 πριν το ημίχρονο με πέναλτι του Φεγκουλί.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα διέταξε σιωπή ξανά στο γήπεδο με 1-3 (57’), με την Γαλατά να μειώνει σε 2-3 με τον Ντερντιγιόκ και να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3-3, όταν ο Φεγκουλί σημάδεψε το δοκάρι σε νέο πέναλτι (67’).

Το 2-3 έμεινε ως το τέλος κάτι που σήμαινε ότι η Γαλατασαράι θα έπαιρνε την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τους 32 του Europa League, μόνο σε περίπτωση που η Λοκομοτίβ Μόσχας δεν κέρδιζε στην Γερμανία την Σάλκε.

Οι Ρώσοι -παραδόξως- έπαιξαν φουλ άμυνα, δεν απείλησαν σχεδόν ποτέ την αντίπαλη εστία και στο 90ό λεπτό έμειναν και με τα χέρια αδειανά.

Ένα γκολ του Σεπφ έκανε το τελικό 1-0 για τους «βασιλικούς μπλε» που εξασφάλισαν με νίκη την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16 του Champions League, με τους Μοσχοβίτες να μένουν ουραγοί κι εκτός Ευρώπης.