ΔΙΕΣΥΡΕ την Ρεάλ και… αποκλείστηκε! (στιγμιότυπα)

Στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό βράδυ της ιστορίας της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε στο «Μπερναμπέου» την Ρεάλ Μαδρίτης με 0-3, στον πιο... άχρηστο θρίαμβο όλων των εποχών.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Κέρδισε την Ρεάλ Μαδρίτης, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, εντός κι εκτός. Τελείωσε τον όμιλο με 7 βαθμούς κι όμως έμεινε τέταρτη και καταϊδρωμένη, δίχως καν το εισιτήριο για τους «32» του Europa League!

Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό βράδυ στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τελείωσε με… κλάματα, αφού παρά το ασύλληπτο 0-3 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης., η ρωσική αρκούδα έμεινε με τα χέρια αδειανά.

Κι αυτό γιατί στην ισοβαθμία με την Πλζεν ήξερε ότι υστερούσε εξ’ αρχής. Οι Τσέχοι ήθελαν νίκη επί της Ρόμα για να πάρουν την τρίτη θέση του ομίλου και την πήραν με χιτσκοκικό τρόπο, σε ένα ματς όπου όλα κρίθηκαν σε 10 λεπτά.

Με τον Κώστα Μανωλά αρχηγό για πρώτη φορά, οι Ρωμαίοι ήταν ευάλωτοι στις κόντρα επιθέσεις και το πλήρωσαν δις. Ο Κόβαρικ τελείωσε με ιδανικό τρόπο μία υποδειγματική επίθεση των Τσέχων (62’), οι οποίοι παρά την άμεση απάντηση από τον Τσενγκίζ Ουντέρ (68’, 1-1) βρήκαν τον τρόπο να πάρουν την χρυσή νίκη.

Σε μία ακόμα επίδειξη επιθετικού τρανζίσιον, ο Μιράντε απέκρουσε το πρώτο σουτ του Τσέρμακ, όμως ο Τσόρι πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το χρυσό 2-1 (72’) που έμεινε ως το τέλος.

Κάπως έτσι, πήγε στράφι η μεγαλύτερη βραδιά στην σύγχρονη ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σολάρι παρέταξε την τρίτη πιο νεανική Ρεάλ Μαδρίτης όλων των εποχών (μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας 24 χρόνια και 100 ημέρες), ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για αυτό που ακολούθησε.

Οι Ρώσοι έστησαν το δικό τους πάρτι στην Μαδρίτη και έσπασαν το αήττητο 27 εντός έδρας αγώνων της «βασίλισσας» για τη φάση των ομίλων. Μπορεί η Ρεάλ να είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, όπου είχε δοκάρι με τον Ίσκο (27’) και χαμένο τετ-α-τετ με τον Ασένσιο (30’), όμως οι Ρώσοι σόκαραν το «Μπερναμπέου» με δύο γκολ στο τελείωμα του ημιχρόνου με Τσαλόφ (37’) και Σενίκοφ (43’).

Το σενάριο καταστροφής για την Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίστηκε με τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ίσκο (56’) και νέο τραυματισμό του Γκάρεθ Μπέιλ και ολοκληρώθηκε με το 0-3 από τον Σίγκουρντσον (73’).

Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας της, η ΤΣΣΚΑ έκανε το ακατόρθωτο κι όμως κανείς δεν είχε όρεξη να το γιορτάσει, αφού η Πλζεν ήταν αυτή που θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία, παίρνοντας την τρίτη θέση του ομίλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Βαγιέχο, Χαβιέρ Σάντσεθ, Οντριοθόλα, Μαρσέλο (74' Καρβαχάλ), Γιορέντε (58' Κρόος), Βαλβέρδε, Ισκο, Ασένσιο, Βινίσιους, Μπενζεμά (46' Μπέιλ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Μάγκνουσον, Μπεσάο, Ναμπάμπκιν, Σενίκοβ, Μάριο Φερνάντες, Σίγκουρντσον (90'+4' Νισιμούρα), Ομπλιάκοβ (89' Κουτσάεβ), Μπίστροβιτς, Βλάσιτς, Τσάλοβ (84' Ερνάντες).