Η Λυών "πάγωσε" την Σαχτάρ

Το παγωμένο Κίεβο δεν αποδείχθηκε αφιλόξενο για τη Λυών, πήρε χρυσή ισοπαλία 1-1 από τη Σαχτάρ και βρέθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League.

Σε ένα συναρπαστικό ματς στο Κίεβο, Σαχτάρ και Λυών αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, οι Γάλλοι συνεχίζουν στ' αστέρια και οι Ουκρανοί στους «32» του Europa League. Η Λυών είχε κάνει χαρακίρι με Χοφενχάιμ, Σαχτάρ και Σίτι, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Κίεβο, αλλά απέδειξε την ανωτερότητά της και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης αήττητη!

Η Λυών μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, πήρε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε την ουσία για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Τόσο ο Τραορέ όσο και ο Ντεπάι νικήθηκαν από τον Πιατόβ. Αντίθετα, η Σαχτάρ στην πρώτη επίσκεψή της στην αντίπαλη εστία βρήκε δίχτυα. Στο 21' οι Ουκρανοί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Ισμαΐλι πάσαρε ιδανικά στον Μοράες, ο οποίος πέτυχε το 1-0. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Λυών πίεσε αρκετά, αλλά Ντεπάι, Φεκίρ και Τραορέ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Η Σαχτάρ ισορρόπησε στην επανάληψη, έδειξε καλύτερη στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Φεκίρ. Στο 65' ο Ντεπάι μοίρασε ιδανικά και ο Γάλλος έστειλε την ομάδα του στ' αστέρια διαμορφώνοντας το 1-1.  

Τελική βαθμολογία
1. Μαν. Σίτι 13 (16-10)
2. Λυών 8 (12-11)
3. Σαχτάρ 6 (8-16)
4. Χοφενχάιμ 3 (11-14)