Σανέ εσύ Σούπερ Σταρ (στιγμιότυπα)

Ο Λιρόι Σανέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Χόφενχαϊμ με 2-1, ενώ η Λιόν με μία οβίδα του Φεκίρ έμεινε όρθια στο Κίεβο (1-1) και πήρε την δεύτερη θέση μπροστά από την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο παίκτης αυτός δεν θεωρήθηκε αρκετός για να «χωρέσει» στην 23άδα της Εθνικής Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λιρόι Σανέ λες και θύμωσε από αυτή την επιλογή του Γιόαχιμ Λεβ και έχει βαλθεί να γίνει σταρ παγκόσμιας κλάσης. Σε ότι αφορά την φετινή σεζόν, ενδεχομένως να είναι και ο πολυτιμότερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, ένας παίκτης ορχήστρα που κάνει τα πάντα στο γήπεδο.

Ο Γερμανός δεν λυπήθηκε τα… πατριωτάκια του και με δύο δικά του γκολ άφησε την Χόφενχαϊμ χωρίς νίκη σε αυτό το Champions League (2-1).

Η ομάδα του Νάγκελσμαν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα, όταν ο Λαπόρτ υπέπεσε σε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Κράμαριτς (16’), όμως οι «πολίτες» δεν κολλάνε σε κάτι τέτοια. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε οδηγία για φουλ επίθεση και οι Άγγλοι έπνιξαν τον αντίπαλο τους.

Παραδόξως, οι κλασικότερες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους ήρθαν από στατικές φάσεις και κάπως έτσι ήρθε το γκολ της ισοφάρισης, με ένα εκπληκτικό φάουλ του Σανέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45’, 1-1).

Στην επανάληψη, ο μονόλογος της Σίτι έγινε ακόμα πιο έντονος με τις Λαπόρτ (49’), Γκάμπριελ Ζεσούς (53’), Μπερνάρντο Σίλβα (56’) να επιδίδονται σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, μέχρι να μιλήσει ξανά ο Σανέ, ο οποίος ήταν πολύ πιο ψύχραιμος σε ιδανική αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο (61’, 2-1).

Η Σίτι είχε κάνει την δουλειά της, ο ρυθμός μοιραία έπεσε, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα περιμένει πια την κλήρωση της Δευτέρας.

Μαζί της ακολούθησε και η Λιόν. Μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες και σε πυκνή χιονόπτωση, οι Γάλλοι είδαν την Σαχτάρ Ντόνετσκ που προκρινόταν μόνο με νίκη, να προηγείται με γκολ του Ζούνιορ Μοράες (22’, 1-0), ωστόσο δεν παρέδωσε τα όπλα.

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Ναμπίλ Φεκίρ (65’) πήρε το παλικαρίσιο 1-1 και με 5 ισοπαλίες κατέκτησε την δεύτερη θέση του ομίλου, μένοντας αήττητη.