"Άσφαιρη" στη Λυών και ραντεβού στη Βαρκελώνη! (στιγμιότυπα)

Η Μπάρτσα έχασε πολλές ευκαιρίες, έμεινε έκτο σερί εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη (0-0) σε νοκ άουτ φάση, αλλά είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στη Λυών!

Η Μπαρτσελόνα είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Λόπες ήταν εντυπωσιακός και το 0-0 με τη Λυών στη Γαλλία αφήνει... ανοιχτούς λογαριασμούς. Οι Καταλανοί δεν κέρδισαν σε έκτο διαδοχικό παιχνίδι εκτός έδρας σε νοκ άουτ φάση, ενώ το τελευταίο τέρμα του Σουάρες εκτός για το Champions League χάνεται κάπου στο... 2015!

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα, εκμεταλλεύθηκε το μούδιασμα της Λυών και στα πρώτα 20 λεπτά είχε επτά τελικές προσπάθεις. Στα 23 δευτερόλεπτα ο Ντεμπελέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 3ο λεπτό ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά κόπηκε με φάουλ έξω από την περιοχή! Η Λυών απάντησε με δυο μεγάλα σουτ.

Στο 5' ο Τερ Στέγκεν είχε εξαιρετική επέμβαση στην προσπάθεια του Αουάρ, ενώ στο 9' η σουτάρα του Τεριέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ηταν το 8ο δοκάρι των Γάλλων στα εννέα τελευταία παιχνίδια στο Champions League. Εντυπωσιακός ο ρυθμός στο ματς, με τους Καταλανούς να πλησιάζουν στο γκολ, αλλά τόσο ο Ράκιτιτς στο 15' όσο και ο Μέσι στο 17' έστειλαν τη μπάλα άουτ. Στο 20' ο Ντεμπελέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Λόπεζ έδιωξε σωτήρια. 

Οι Γάλλοι έγιναν πιο ουσιαστικοί μετά το 25λεπτο, ο άξονας έδωσε λύσεις και στο 30' βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Πικέ έκοψε εντυπωσιακά τον Μουσά Ντεμπελέ πριν ο τελευταίος σκοράρει. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και είχε δυο καλά σουτ, χωρίς όμως οι Ντεμπελέ, Μπουσκέτς να βρουν δίχτυα. 

Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη, πίεσαν, αλλά την πρώτη καλή φάση την είχε η Λυών, αλλά το σουτ του Ντεπάι πέρασε άουτ. Η Μπαρτσελόνα πίεσε, βρισκόταν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και σε ένα τρίλεπτο (62'- 65') έχασε δυο καλές ευκαιρίες, αλλά Σουάρες και Μέσι δεν βρήκαν στόχο. Η είσοδος του Κουτίνιο έκανε τη φιλοξενούμενη πιο επιθετική και στο 70' έχασε μια ακόμα ευκαιρία.

Ο Αλμπα γύρισε ιδανικά, αλλά ο Σουάρες έστειλε τη μπάλα άουτ. Η πίεση της Μπάρτσα έγινε εντονότερη, στο 75' ο Κουτίνιο νικήθηκε από τον Λόπες, ενώ στο 77' στην 20η (!) τελική της ο Αλμπα δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Ζενεσιό προσπάθησε να θωρακίσει την άμυνά του με τις αλλαγές των Κορνέ, Σεΐκ, αλλά οι λύσεις δόθηκαν από τον γκολκίπερ, Λόπες, ο οποίος στο 86' είχε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μπουσκέτς!

Λυών: Λόπες, Μαρσέλο, Ντουμπουά, Μεντί, Ντεναγιέρ, Ντομπελέ (84' Σεΐκ), Τεριέ (78' Κορνέ), Αουάρ, Τραορέ (68' Τουσάρ), Ντεμπελέ, Ντεπάι

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο (81' Βιδάλ), Λενγκλέ, Σεμέδο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (67' Κουτίνιο)

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ mundo