ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ και... Σίτι! (Στιγμιότυπα)

Ένα γκολ του πρώην (Σανέ) έφερε το ματς στα ίσια για τη Σίτι στο 85’ και ένα του Στέρλιγνγκ στο 90’ έγραψε το τελικό 3-2 κόντρα στη Σάλκε και στέλνει την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέντε γκολ, δύο πέναλτι, μία αποβολή και πολλά ακόμα περιλάμβανε η ματσάρα ανάμεσα σε Σάλκε και Μάντσεστερ Σίτι. Τελικώς, οι Άγγλοι κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή, κατάφεραν να φύγουν από τη Γερμανία με τη νίκη (3-2) που ουσιαστικά τους επιτρέπει να σκέφτονται από σήμερα την κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αναμέτρηση στο Γκελζενκίρχεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αφού μόλις στο 19’ ο Κουν Αγκουέρο έδωσε το προβάδισμα στους «Πολίτες». Ο Φέρμαν έκανε πολύ σοβαρό λάθος, ο Νταβίντ Σίλβα έκλεψε και γύρισε στον Αργεντίνο και εκείνος προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Μάλιστα, αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική σεζόν στην οποία ο επιθετικός της Σίτι βρίσκει δίχτυα σε αυτή τη διοργάνωσης.

Παρά την αρνητική για εκείνους τροπή που πήρε το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι βρήκαν το σθένος και αντέδρασαν. Αρχικά κατάφεραν να κρατήσουν τους παίκτες του Γκουαρντιόλα μακριά από τα καρέ τους και σιγά σιγά πήραν μέτρα στο γήπεδο. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 33’ όταν μετά από σουτ του Καλιουγκούρι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οταμέντι. Ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μπενταλέμπ στο 38’ έφερε το ματς στα ίσια.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Φερναντίνιο να υποπέσει σε παράβαση εντός περιοχής της Σίτι για τράβηγμα στον Σανέ. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα και ο Μπενταλέμπ δεν άφησε ούτε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, δίνοντας το προβάδισμα στη Σάλκε. Σημειώνεται πως και για την αυτή του την απόφαση, όπως και για το αν υπάρχει φάουλ στο γκολ του Αγκουέρο ο Ντε Σέρο συμβουλεύτηκε το VAR.

Το δεύτερο μέρος κυλούσε με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές για τις δύο ομάδες και τη Σίτι να μην μπορεί να απειλήσει ιδίαίτερα την εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα, το έργο της έγινε φαινομενικά πιο δύσκολο από τη στιγμή όταν στο 68’ ο Νικολάς Οταμέντι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο τεχνικός της Σίτι έριξε στο 78' στο ματς τον Λόρι Σανέ που φόρεσε για πολλά χρόνια τη φανέλα της Σάλκε και εκείνος στο 85’ έδωσε τη λύση. Με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια, μην πανηγυρίζοντας φυσικά το γκολ από σεβασμό στην πρώην ομάδα του. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Σάλκε, με τη συμπλήρωση των 90’ ο Στέρλινγκ ήρθε να αξιοποιήσει λάθος της γερμανικής άμυνας και με ωραίο πλασέ να νικήσει τον Φέρμαν για να χαρίσει τη νίκη στους Άγγλους.

Κάπως έτσι, η Σίτι δείχνει να κρατά από σήμερα στα χέρια της το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τη Σάλκε να αρκείται στην καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Φέρμαν, Καλιγκούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, ΜακΚένι (75' Σκρζιμπσκι), Μπενταλέμπ, Σερντάρ, Ουτ (87' Χαρίτ), Μεντίλ  (65' Μπουργκστάλερ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Γουόκερ, Λαπόρτ, Νταβίντ Σίλβα (70' Κομπανί), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (87' Ζιντσένκο), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγκουέρο (78' Σανέ), Στέρλινγκ

Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός/Το www.kerkida.net στο "NSK Olimpiyskyi"