ΓΚΑΦΑ με το VAR στο Σάλκε-Σίτι/ ΔΕΝ λειτουργούσε η οθόνη στο γήπεδο!

Ο Ισπανός ρέφερι της αναμέτρησης της Σάλκε με τη Μάντσεστερ Σίτι στη Veltins Arena, αποφάσισε για το πρώτο πέναλτι υπέρ του γερμανικού κλαμπ μονάχα απ' όσα άκουσε από το κέντρο όπου ελέγχουν τις φάσεις, αφού αδυνατούσε να δει ριπλέι στο γήπεδο λόγω βλάβης στις οθόνες! 

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου της δραματικής νίκης (3-2) της Σίτι επί γερμανικού εδάφους, ο Οταμέντι έκανε χέρι στην περιοχή έπειτα από κόντρα της μπάλας σε συμπαίκτη του, με τον διαιτητή, Κάρλος Ντελ Σέρο αρχικά να δείχνει κόρνερ και εν συνεχεία να περιμένει ενημέρωση από το VAR.

Παρά το γεγονός πως ο ίδιος ήθελε να δει τη φάση, αδυνατούσε να το κάνει διότι το μόνιτορ δεν λειτουργούσε, πράγμα που εξέθεσε την UEFA η οποία έπρεπε να το γνωρίζει και να το διορθώσει πριν από το ματς στο γήπεδο...

Η απόφαση για το πέναλτι πάρθηκε έπειτα από περίπου τέσσερα λεπτά, με τους «πολίτες» να διαμαρτύρονται διότι ισχυρίζονταν πως η μπάλα πήγε προς το χέρι του Οταμέντι έπειτα από κόντρα σε κοντινή απόσταση, ενώ οι «βασιλικοί μπλε» βρήκαν δίχτυα με τον Μπενταλέμπ να εκτελεί σωστά και τις δύο φορές που βρέθηκε στην άσπρη βούλα. 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε υπέρμαχος της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης και τόνισε πως ήταν κανονικά και τα δύο πέναλτι που πήρε η Σάλκε, όπως επίσης και οι δύο κίτρινες του Οταμέντι, ωστόσο, βάσει των κανονισμών της UEFA, για μια τέτοια απόφαση που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το παιχνίδι, ο διαιτητής οφείλει να δει ριπλέι για να έχει ξεκάθαρη άποψη. Και αυτό δεν έγινε ποτέ στη Veltins Arena...