H Λίβερπουλ δεν χάνει από την Πόρτο

Η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League και οι "ρεντς" πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους αρκετά τυχερούς, αφού δεν χάνουν από τους Πορτογάλους.

Λίβερπουλ και Πόρτο θα διεκδικήσουν στα προημιτελικά ένα εισιτήριο που θα οδηγεί στους καλύτερους "4" του Champions League. Τo έργο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους Πορτογάλους, αφού θα πρέπει να πετύχουν κάτι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, να κερδίσουν την Λίβερπουλ.

Στις έξι συνολικά συναντήσεις τους σε διοργανώσεις της UEFA, η Λίβερπουλ μετράει τρεις νίκες, τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ η Πόρτο δεν έχει ούτε μία νίκη. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν πέρσι στην φάση των 16 του Champions League. Εκεί, οι "κόκκινοι" απέκλεισαν τους "δράκους"  με πέντε γκολ να έχουν μπει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Τότε, η Λίβερπουλ συνέτριψε τους Πορτογάλους με 0-5 μέσα στο Ντραγκάο και τον Σάντιο Μανέ, που έδωσε καθοριστική βολή στην Μπάγερν την Τετάρτη (15/3), να πετυχαίνει χατ-τρικ. Το επαναληπτικό παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0 στο Άνφιλντ, εφόσον η πρόκριση είχε ήδη κριθεί.

H πρώτη τους διασταύρωση ήταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 2001. Στο πρώτο τους παιχνίδι στην Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 και στον επαναληπτικό η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση με 2-0. Μάλιστα, εκείνη την χρονιά η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει και το τρόπαιο.

Σε επίπεδο Champions League, εκτός από την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης το 2007. Το πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, ενώ στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ συνέτριψε την Πόρτο με 4-1.