Σαν σήμερα: Το Champions League της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι! (φώτος/βίντεο)

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τις 17 Μαΐου 2006, όταν η Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο γυρνούσε το παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ μέσα σε 4' και κατακτούσε το δεύτερο Champions League της ιστορίας της, μετά το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1992.

Αξία στον νικητή δίνει η ποιότητα του ηττημένου. Παρότι λοιπόν η Μπαρτσελόνα είχε παίξει φανταστικό ποδόσφαιρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2005-06 υπό τις οδηγίες του Φρανκ Ράικαρντ, στον τελικό χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να καταβάλει την εξαιρετική Άρσεναλ και να πάρει την κούπα.

Ο τελικός ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Άρσεναλ, που είδε τον Λέμαν να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη (πρώτη κόκκινη σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ) μόλις στο 18’, κάνοντας τον Βενγκέρ να αλλάζει τα πλάνα του. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει προβάδισμα με κεφαλιά του Σολ Κάμπελ στο 37’ και να προσπαθεί ηρωικά να διατηρήσει το σκορ έως το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα έκανε διαρκώς επιθέσεις έκτοτε, δίχως επιτυχία έως το 76’. Τότε ο Χένρικ Λάρσον, που είχε μπει αλλαγή στον αγώνα, κατάφερε να «ανοίξει» την άμυνα των Λονδρέζων, πασάροντας στον Ετό που με πλασέ έκανε το 1-1. Η Άρσεναλ απογοητεύτηκε απ’ την εξέλιξη και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα είδε όποια ελπίδα είχε να «εξανεμίζεται». Πάλι ο Λάρσον σε ρόλο δημιουργού έδωσε τη μπάλα στον Μπελέτι, που από πλάγια νίκησε τον Αλμούνια και γονάτισε στο γκαζόν, κλαίγοντας από χαρά για το 2-1.

Το τελευταίο σφύριγμα του Χάουγκε βρήκε τους «μπλαουγκράνα» να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του βαρύτιμού τροπαίου, που ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ σήκωσε στον «ουρανό» του Παρισίου, επισφραγίζοντας μια εκπληκτική σεζόν για τη Μπαρτσελόνα.

Θυμηθείτε τα highlights του τελικού: