Ο Ανιέλι τα είπε με ομάδες της Bundesliga για τις αλλαγές στο Champions League

Ο Αντρέα Ανιέλι συναντήθηκε με τα γερμανικά μέλη της ECA σε μια προσπάθεια να τους αναλύσει τα πλάνα για τις αλλαγές στο στο Champions League.

Τα πλάνα για το νέο Champions League από το 2024 κι έπειτα βρίσκει πολλές αντιδράσεις. Μπορεί η πρόταση να μην έχει ακόμα εγκριθεί, ωστόσο διάφορες λίγκες, όπως της Γερμανίας εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για το πλάνο. Οι μεγάλες ομάδες της Ισπανίας και της Ιταλίας πιέζουν για να γίνει δεκτό το σχέδιο που θα φέρει περισσότερα χρήματα στα ταμεία των συλλόγων, όμως οι Γερμανοί δεν έχουν πειστεί. Μάλιστα, σήμερα ο πρόεδρος της ECA, Αντρέα Ανιέλι είχε συνάντηση με τα γερμανικά μέλη (Μπάγερν, Βέρντερ, Στουτγκάρδη, Σάλκε, Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ, Λειψία, Ντόρτμουντ) της Ομοσπονδίας έπειτα από αίτημά τους. Ο Ανιέλι τους ενημέρωσε για το καθεστώς και τη διαδικασία μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το 2024.

«Ευχαριστώ τον Αντρέα Ανιέλι. Η εντύπωση μου μετά από αυτή την πολύ ευχάριστη και αρμονική συνάντηση είναι ότι η διαδικασία μεταρρύθμισης θα συνεχιστεί δημοκρατικά, εποικοδομητικά, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της Bundesliga» τόνισε ο Ρουμενίγκε.