Οι Ισπανοί αποκάλυψαν πως θα είναι το Champions League από το 2024

Αποκαλύψεις στην Ισπανία σχετικά με το format που είναι πολύ πιθανό να έχει το νέο Champions League από τη σεζόν 2024-2025.

Οι συζητήσεις και τα πλάνα για τον τρόπο διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συνεχίζονται με τους ισπανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς COPE και Radio Marca να αποκαλύπτουν το τελευταίο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με αυτό, η UEFA, που θα διεξάγει όπως σήμερα τη διοργάνωση, θα δίνει 32 εισιτήρια για τους ομίλους. Οι 32 αυτές ομάδες θα χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων, από τους οποίους θα προκρίνονται στους 16 οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου.

Ο τελευταίος κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται από το Champions League στο Europa League, ενώ ο έκτος και ο έβδομος κάθε ομίλου θα παίζουν ένα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού στο Europa League.

Συνολικά δηλαδή θα υπάρχουν 14 αγωνιστικές στη φάση των ομίλων, ενώ οκτώ ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) θα πέφτουν κατηγορία κάθε σεζόν, σε ένα σύστημα με άνοδο και υποβιβασμό μεταξύ των δύο διοργανώσεων της UEFA (Champions League και Europa League δηλαδή).

Το συγκεκριμένο format θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στο Μονακό τον ερχόμενο Αύγουστο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς των ισπανικών ομάδων που συμμετέχουν στην ECA, μόνο οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ψήφισαν υπέρ αυτού του format. Αρνητική ψήφο έδωσαν οι Ατλέτικο, Σεβίλλη, Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μάλαγα, ενώ επίσης αρνητικές ήταν τόσο η La Liga όσο και η Premier League.