Γκουαρδιόλα για το Champions League: «Αποδέχομαι την πρόκληση...»

Ξεκάθαρο στόχο του μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι, θέτει πλέον το Champions League ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που όμως, τόνισε πως αν δεν είναι γραφτό να το κατακτήσει, θα είναι περήφανος εφόσον θα το έχει παλέψει μέχρι τέλους...

Ο Καταλανός προπονητής, έπειτα από τους back-to-back τίτλους στην Premier League, γνωρίζει πολύ καλά πως θα πρέπει να γίνει και η ευρωπαϊκή υπέρβαση με τους «πολίτες».

Την περασμένη σεζόν, η πορεία σταμάτησε λόγω και του VAR στα προημιτελικά, στον «εμφύλιο» με την Τότεναμ, όμως, στα εγχώρια, η Σίτι κατέκτησε όλους τους τίτλους, πράγμα που δεν είχε πετύχει ποτέ ξανά καμία άλλη αγγλική ομάδα.

Από την επόμενη κιόλας σεζόν, ο Γκουαρδιόλα καθιστά ξεκάθαρο στόχο το Champions League και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αποδέχομαι αυτή την πρόκληση. Ο κόσμος έλεγε πως μέχρι να κατακτήσουμε την Premier League δεν μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε επιτυχημένη ομάδα. Αποδεχθήκαμε την πρόκληση. Πριν από χρόνια κανείς σε αυτό τον σύλλογο δεν μπορούσε να σκεφτεί το πρωτάθλημα και τώρα είναι η βάση μας αυτό. Αν παρ' όλα αυτά καταφέρουμε να πάρουμε το Champions League, καλώς. Αν όχι, τότε την αμέσως επόμενη σεζόν.

Είτε μαζί μου, είτε δίχως εμένα, είτε με το ίδιο γκρουπ παικτών, είτε με κάποιους άλλους. Το θέμα είναι να το παλεύουμε μέχρι τέλους. Αν δεν τα καταφέρουμε, οκ. Προσπαθήσαμε... Είναι σημαντικό να το κάνουμε όπως το κάναμε και στην Premier League. Γιατί φέτος, ακόμα κι αν δεν παίρναμε το πρωτάθλημα, ξέραμε ότι ο κόσμος θα ήταν χαρούμενος γιατί προσπαθήσαμε τίμια, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, σεβόμενοι το άθλημα και προσπαθώντας να σκοράρουμε πολλές φορές».

Υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείς ούτε να ελέγξεις, ούτε να προβλέψεις. Γι' αυτό είναι ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή είμαστε η πιο χαρούμενη ομάδα στον κόσμο για όσα έχουμε πετύχει και έχουμε απόλυτη επίγνωση για το γεγονός πως αν ξανακάναμε όσα κάναμε, ίσως και να μας είχε στοιχίσει την Premier League. Έχω κατακτήσει το Champions League με ένα σουτ στον στόχο στο 91ο λεπτό του ημιτελικού και έχω χάσει με 32 σουτ στο στόχο.

Σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να ελέγχεις όσο γίνεται περισσότερο τα πράγματα, να ελαχιστοποιείς ατομικά και ομαδικά λάθη αλλά και πάλι είναι αδύνατο. Είναι ποδόσφαιρο και είναι απρόβλεπτο...

Έχω κατακτήσει τίτλους για... μισό εκατοστό και έχω χάσει τίτλους με τον ίδιο τρόπο και αυτό σε κάνει τη μια κορυφαία ομάδα και την άλλη αποτυχημένη...».