Αυτή ναι, είναι Λίβερπουλ! (βίντεος)

Ένα υπέροχο γκολ του Κοουτίνιο χάρισε... εφιάλτες στο «Θέατρο των Ονείρων» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έστειλε την Λίβερπουλ, που είχε κερδίσει 2-0 το πρώτο ματς, στους «8» του Europa League.

Είναι μια αλήθεια που ουδείς μπορεί ν' αντικρούσει- ακόμα κι αν ζει εντός των τεσσάρων γραμμών του «Άνφιλντ»: τα τελευταία χρόνια η πορεία της πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και γίνεται μάχη για ν' αποφευχθεί το κάκιστο. Οι εποχές που οι σαμπάνια έρρεε άφθονη στ' αποδυτήρια έχουν περάσει.

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, όχι ανεπιστρεπτί: η μεγάλη Λίβερπουλ του θελκτικά ημίτρελου Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να κλώτσησε την πρώτη της ευκαιρία να πάρει τίτλο φέτος (με την ήττα από τη Σίτι στον τελικό του League Cup), όμως σήμερα... κλώτσησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε περίλαμπρη πρόκριση για τους «8» του Europa League.

Τα πράγματα, όμως, δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο σήμερα για τους «Κόκκινους»: στο πρώτο ημίωρο του αγώνα η ομάδα του Φαν Χάαλ ήταν εμφανώς καλύτερη και χρειάστηκε μια μεγάλη απόκρουση του Μινιολέ στο 18΄ στην κεφαλιά του Λίνγκαρντ και στο αμέσως επόμενο λεπτό η τύχη να γυρίσει την πλάτη στον Μάτα για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Αυτό έμελλε ν' αλλάξει, όμως, στο 32΄: ο Κλάιν ανέτρεψε τον Μαρσιάλ και ο επιθετικός των «Κόκκινων Διαβόλων» ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0. Οι ελπίδες των γηπεδούχων για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα (είχαν χάσει 2-0) αναπτερώθηκαν, όμως δεν άργησαν να πέσουν με θόρυβο στο έδαφος. 

Ο Χέντερσον στο 43΄ έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή (κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι) και δύο λεπτά αργότερα είχε φτάσει η στιγμή για την προσωπική ποδοσφαιρική ραψωδία του Φελίπε Κοουτίνιο: ο Βραζιλιάνος χόρεψε σάμπα την άμυνα της Γιουνάιτεντ και με υποδειγματικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με καταναγκαστικά έργα για την αποκαρδιωμένη Μάντσεστερ που χρειάζονταν, πια, 3 γκολ για να προκριθεί αλλά δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ είχε ένα καλό σουτ με τον Κοουτίνιο στο 78΄, όμως πέραν τούτου τίποτα ιδιαίτερο.

Κάπως έτσι, με αυτό το 1-1, ο αγγλικός «εμφύλιος» κατέληξε στην πλευρά του... Γερμανού: ο Κλοπ θριάμβευσε στη συγκεκριμένη σειρά και, πλέον, δικαιούται να κάνει όνειρα κατάκτησης του τροπαίου.

Η καλή, θρυλική Λίβερπουλ έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μη φοβάται κανέναν.

Και, ξέρετε, αυτό είναι μια αλήθεια που ουδείς μπορεί ν' αντικρούσει...