Σφράγισαν την πρόκριση / Της έσπασε το αήττητο (φώτος)

Στο πλαίσιο της 4ης στροφής του Europa League και δη στον 1ο όμιλος που αγωνίζεται ΑΕΚ η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε 1-0 την Ζυρίχη και της έσπασε το αήττητο.  Μικρό το κακό ωστόσο αφού μετά το πέρας της αγωνιστικής και οι δύο εξασφάλισαν και… μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 60' ο Jedvaj 

Το www.kerkida.net σας μετέφερε όλα όσα έγιναν στο  Μπάι Αρένα..

Έναρξη αναμέτρησης... 

3' Η ομάδα Μπάγερ Λεβερκούζεν κρατά την κατοχή μπάλας κάνοντας κοντινές πάσες και συνδιασμούς.
 
10' Οι παίκτες της Μπάγερ Λεβερκούζεν κυκολοφορούν την μπάλα και περιμένουν να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα ώστε να την χτυπήσουν με ταχύτητα στην κόντρα.
 
21' Οι παίκτες της ομάδας Μπάγερ Λεβερκούζεν κρατούν την κατοχή και ελέγχουν τον αγώνα προς το παρόν. 
 
23' Το κόρνερ πάει στο κέντρο της περιοχής, αλλά η κεφαλιά που κάνει ο Dominik Kohr (Μπάγερ Λεβερκούζεν) περνάει πολύ έξω από το δεξί δοκάρι.
 
29' Ο Dominik Kohr (Μπάγερ Λεβερκούζεν) είναι σε καλή θέση αφού πήρε μια πάσα στο όριο της περιοχής. Η προσπάθεια του πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία!
 
37' Διάστηκε υπεροχής για τη Ζυρίχη. Αλλάζοντας συνεχώς πάσες προσπαθεί να βγει οργανωμένα στην επίθεση. Δεν έχει απειλήσει όμως μέχρι στιγμής σημαντικά. 
 
44' Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανεβάζει ξανά ρυθμό  και ελέγχει τον αγώνα. Το παιχνίδι είναι γρήγορο αλλά χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. 

45' Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Lucas Alario (Μπάγερ Λεβερκούζεν)! Εξαπέλυσε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ από το σημείο του πέναλτι προς το κέντρο της εστίας αλλά ο Yanick Brecher κάνει μια καλή απόκρουση και διώχνει την μπάλα.

55' Ο Salim Khelifi (Ζυρίχη) ρίχνει ένα σουτ προς την εστία, αλλά η προσπάθεια του δεν είναι καθόλου ακριβής και περνάει πολύ πάνω από το δοκάρι.
 
57' Ο Dominik Kohr (Μπάγερ Λεβερκούζεν) κάνει μια σέντρα στην περιοχή, αλλά ο Yanick Brecher κόβει την μπάλα.

61' ΓΚΟΛ 1-0 η Λεβερκούζεν. Ο Tin Jedvaj (Μπάγερ Λεβερκούζεν) σκοράρει μετά από μια καλή εκτέλεση κόρνερ. Σηκώνεται ψηλά για να εκμεταλλευτεί ένα τέλειο κόρνερ και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο κέντρο της εστίας.

72' Ο Leon Bailey (Μπάγερ Λεβερκούζεν) πιάνει ένα δυνατό σουτ από την άκρη της περιοχής. Την επικίνδυνη προσπάθεια του, που κατευθυνόνταν προς το δεξί δοκάρι, μπλοκάρει ο Yanick Brecher ο οποίος κάνει μια θαυμάσια απόκρουση και κρατά την μπάλα εκτός εστίας.

82' Πολύ ωραία ενέργεια από τον Benjamin Kololli (Ζυρίχη) που πήρε μια πάσα βαθιά μέσα στην περιοχή και έκανε ένα χαμηλό σουτ στο κέντρο της εστίας. Ο τερματοφύλακας δείχνει τα αντανακλαστικά του και με ωραία απόκρουση του λέει όχι!

86' Ο Leon Bailey (Μπάγερ Λεβερκούζεν) μετά από ένα μπέρδεμα στην περιοχή, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από την εστία, αλλά το χαμηλό σουτ που έκανε προς το κέντρο της εστίας ήταν αδύναμο και ο Yanick Brecher απέκρουσε εύκολα.

90' Tρία λεπτά καθυστερήσεων θα ακολουθήσουν.
 
91' Ο Paulinho (Μπάγερ Λεβερκούζεν) πήρε μια πάσα και κατάφερε να ξεφύγει από τον αμυντικό, έπειτα έπιασε ένα σουτ από μέση απόσταση που από ατυχία πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι.
 
92' Ο Benjamin Kololli (Ζυρίχη) στέλνει μια μακρινή μπαλιά  αλλά ο Lukas Hradecky μαζεύει την μπάλα με άνεση.
 
Τέλος αγώνα...

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Χραντέκι, Βέιζερ, Γεντβά, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Κορ, Μπραντ, Αρανγκίς, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μπέιλι, Αλάριο

Ζυρίχη: Μπρέτσερ, Ρουέγκ, Νεφ, Μάξσο, Μπανγκουρά, Ντομγκόνι, Κριέζιου, Κελίφι, Μαρκεζάνο, Κόλολι, Οντέι

**Eκτός επιλογών από πλευράς Λεβερκούζεν οι Bellarabi (Τραυματισμός στο μηρό) και Bender (Τραυματισμός στο μηρό), ενώ για την Ζυρίχη ο Palsson (Τραυματισμός στο μηρό).