ΕΠΤΑ γκολ και... ΤΣΕΛΣΙ!

Η Τσέλσι παρότι προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο, αγχώθηκε κάπως απέναντι στη Σλάβια Πράγας, αλλά τελικά κέρδισε με 4-3 και συνολικό σκορ 5-3 πήρε την πρόκριση στους «4» και θα αντιμετωπίσει την Άϊντραχτ. 

Η Τσέλσι ήταν αποφασισμένη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πετύχει ένα γκολ, ώστε να μην δώσει καν το δικαίωμα στη Σλάβια Πράγας να ελπίζει σε πρόκριση.

Έτσι μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Πέδρο μ΄ένα υποδειγματικό τελείωμα (κρέμασε τον τερματοφύλακα της Σλάβια) έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πέδρο έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, με το σουτ του να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Ντέλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική και μόλις στο 17ο λεπτό το σκορ ήταν το 3-0. Συγκεκριμένα η Τσέλσι έφυγε στην αντεπίθεση με τον Πέδρο να δίνει την μπάλα στο Ζιρού, ο οποίος δεν αστόχησε σε κενή εστία.

Επτά λεπτά αργότερα η Σλάβια έδειξε ότι έχει... παλμό. Για την ακρίβεια, ο Σούτσεκ μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε μία υπέροχη κεφαλιά και μείωσε σε 3-1 στο 26ο λεπτό του αγώνα. 

Δεν πέρασε ένα λεπτό και η Τσέλσι σκόραρε και πάλι με τον Πέδρο να εκμεταλλεύεται την αναταραχή στην άμυνα της Σλάβια Πράγας και να κάνει το 4-1. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-1 και τη νίκη της Τσέλσι να «αχνοφαίνεται» επιβλητική.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η Σλάβια Πράγας εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Για την ακρίβεια στο 51ο λεπτό του αγώνα ο Σέβτσικ με υπέροχο σουτ μείωσε σε 4-2, δείχνοντας ότι η Σλάβια δεν έχει παρατήσει το ματς. 

Η Σλάβια δεν σταμάτησε εκεί και μόλις 4 λεπτά αργότερα ο Σέβτσικ με νέα απίθανη γκολάρα έκανε το 4-3 και έβαλε «φωτιά» στο ματς.

Στην συνέχεια η Τσέλσι ισορρόπησε το παιχνίδι , «πάγωσε» τον ρυθμό και το σκορ έμεινε στο 4-3. Στα ημιτελικά η Τσέλσι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άιντραχτ.