ΕΥΚΟΛΑ η Βαλένθια

Ανέτα η Βαλένθια επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ (σ.σ 3-1 νίκησε στο πρώτο ματς) και τώρα θα βρει στο... διάβα της την Άρσεναλ!

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο 10ο λεπτό απείλησε την εστία της Βιγιαρεάλ. Ο Παρέχο λοιπόν εξαπέλυσε μία βολίδα, αλλά ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ Φερνάντεζ αποσόβησε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Λατόρε πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και μ΄ ένα πανέμορφο πλασέ στη κίνηση έκανε το 1-0.

Η Βαλένθια ένα λεπτό αργότερα απείλησε και πάλι με τον Γκαμέιρο να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του να περνάει μόλις δίπλα από το δοκάρι του Φερνάντεζ. Η κατοχή γενικότερα ήταν ισορροπημένη στο πρώτο ημίχρονο, με την Βιγιαρεάλ όμως να είναι τελείως άστοχη και ουσιαστικά να μην απειλεί την εστία των γηπεδούχων. Αυτό συνέβη στο 40ο λεπτό του αγώνα με την κεφαλιά του Μορένο να είναι αδύναμη, παρότι βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση για γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα η Βαλένθια έφτασε μία ανάσα από το 2-0, με το σουτ του Γκαμέιρο να διώχνει τελευταία στιγμή η άμυνα της Βιγιαρεάλ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Βαλένθια να προηγείται με 1-0 και ουσιαστικά το δεύτερο να αποτελεί τυπική διαδικασία, μιας και όλα είχαν κριθεί.

Με την έναρξη του δεύτερου και τελευταίο κομματιού του αγώνα η Βιγιαρεάλ απείλησε με τον Αλφόνσο να κάνει μία ωραία προσπάθεια, αλλά το σουτ κατέληξε την αγκαλιά του Νέτο.

Στο 54΄ο Παρέχο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Φερνάντεζ.

Στη συνέχεια η Βιγιαρεάλ απείλησε με ένα - δύο σουτ αλλά το σκορ έμεινε ίδιο και έτσι η Βαλένθια προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.