ΑΡΣΕΝΑΛ για... κούπα!

Η Άρσεναλ επικράτησε και στην Ιταλία της Νάπολι (1-0) προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα συναντήσει τη Βαλένθια και θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια. 

Έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της. Η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι απέδειξε και μέσα στο Σαν Πάολο πως είναι ικανή για την υπέρβαση και επικρατώντας με 1-0 της Νάπολι προκρίθηκε στην τετράδα του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα συναντήσει τη Βαλένθια.

Εξ΄αρχής το έργο της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι ήταν πολύ δύσκολο μετά την ήττα της με 2-0 την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Θα έλεγε κανείς πως για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης θα έπρεπε να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη. Αυτές, λοιπόν, έσβησαν στο υπέροχο τέρμα του Λακαζέτ στο 36’ και το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έμοιαζε τυπική διαδικασία.

Η Νάπολι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έψαξε το γκολ, όμως στο 17’ ο Καγιεχόν είδε τον Τσεχ να σταματά με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε μετά την υπέροχη μπαλιά του Κουλιμπαλί. Έτσι, φτάσαμε στο 36’ όταν ο Αλεξάντερ Λακαζέτ με μία ονειρεμένη απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα των Ιταλών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άρσεναλ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμά της όταν στο 47’ ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος απέναντι στον Μερέτ όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι αποτέλεσε έναν μονόλογο από πλευράς γηπεδούχων που όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής. Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας έφτασαν ακόμα και το 67% υπέρ των παρτενοπέι.

Παρ’ όλα αυτά, όλα έδειχναν να έχουν κριθεί με τις εκφράσεις των παικτών της Νάπολι να το μαρτυρούν με τον πιο πειστικό τρόπο. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους κανονιέρηδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκεί όπου θα κοντραριστούν με την Βαλένθια. Σημειώνεται πως οι Λονδρέζοι ψάχνουν την επιστροφή τους σε έναν τελικό Κυπέλλου Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2006 και τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι.