Σπουδαία ΑΝΑΤΡΟΠΗ και πρόκριση για Άιντραχτ!

Η Αϊντραχτ βρήκε το 2-0 απένατι στην Μπενφίκα, επέστρεψε από το  4-2 της Λισσαβώνας και είναι εκείνη που θα βρεθεί στα ημιτελικά, όπου θα κοντραριστεί με την Τσέλσι.

To 1980 είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA. Και τώρα βρίσκεται δύο ματς πριν από έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό, τον τρίτο της ιστορίας της. Η Αϊντραχτ είχε σταθεί πεισματάρα και τυχερή στο πρώτο ματς, όπου παίζοντας από νωρίς με παίκτη λιγότερο, είχε καταφέρει να βρει δύο γκολ και να έχει ελπίδα με τς εις βάρος της 4-2. Δύο επομένως χρειαζόταν και στη ρεβάνς με την Μπενφίκα και τα βρήκε, για να προκριθεί εκείνη και να δηλώσει έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού με την Τσέλσι.

Οι Λουζιτανοί δικαιούνται να έχουν παράπονα, καθώς υπήρχε οφσάιντ στο 1-0 με τον Κόστιτς (36'), ο οποίος βρήκε δίχτυα για πέμπτη φορά φέτος στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα, πίεζαν και έφτασαν στο 2-0 με το συρτό μακρινό του Ρόντε (67'). Εκεί ξύπνησε η Μπενφίκα, η οποία έκλεισε τους Γερμανούς στην περιοχή τους και είχε δοκάρι με τον Σάλβιο. Δεν βρήκε όμως το δικό της γκολ που αναζητούσε και έμεινε εκτός, αφήνοντας την Αϊντραχτ να πανηγυρίζει την έβδομη νίκη της από το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Αϊντραχτ (Αντολφ Χίτερ): Τραπ, Χασέμπε, Αμπρααμ, Φαλέτ (90' Βίλεμς), Ρόντε (86' Τορό), Κόστιτς, Ντα Κόστα, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Ρέμπιτς, Γιόβιτς (76' Πασιένσια)

Μπενφίκα (Μπρούνο Λάγκε): Βλαχοδήμος, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Αλμπέιντα (79' Ζόνας), Γκριμάλντο, Σάμαρης (70' Πίτσι), Φέισα, Ράφα Σίλβα (72' Σάλβιο), Γκέντσον, Ζοάο Φέλιξ, Σεφέροβιτς.