Η εξήγηση της UEFA για τα μόλις 12.000 εισιτήρια σε Άρσεναλ και Τσέλσι

Την εξήγησή της για τα μόλις 6.000 εισιτήρια σε καθεμία από τις Άρσεναλ και Τσέλσι για τον τελικό του Europa League έδωσε η UEFA, που σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε πως θα ήταν αδύνατο το Μπακού να υποστηρίξει περισσότερους ταξιδιώτες.

Τις τελευταίες ώρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για τα λιγοστά εισιτήρια που θα πάρουν οι δύο μεγάλοι αγγλικοί σύλλογοι για το παιχνίδι που θα κρίνει τον φετινό κάτοχο του UEL, με τις μεγάλες βάσεις οπαδών τους να μένουν δυσαρεστημένες που θα πρέπει να μοχθήσουν για να πάρουν ένα «μαγικό χαρτάκι» ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα.

Μπακού και... πιάνουν γέλια τον Κλοπ!
Με τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, να έχει κάνει κι αυτός λίγο νωρίτερα την δική του καυστική τοποθέτηση για την πόλη που ανέλαβε τον τελικό, το Μπακού, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εξηγεί πως η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους ταξιδιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Βάσει της εμπειρίας της UEFA από τελικούς του Europa League και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, ο αριθμός των οπαδών που θα ζητήσει ένα εισιτήριο για τον τελικό μπορεί να διαφέρει από σύλλογο σε σύλλογο. Φυσικά είναι αδύνατο να προβλέψουμε από την αρχή ποιες ομάδες θα φτάσουν μέχρι τον τελικό, ενώ το γήπεδο που θα διεξαχθεί αυτός έχει επιλεχθεί σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αλλά κυρίως την γεωγραφική θέση και τις ανάγκες που μπορούν να καλύψουν τα αεροδρόμια μέσα και κοντά στην διοργανώτρια πόλη, υπολογίστηκε ότι θα είναι ικανές να ταξιδέψουν στο Μπακού περί τις 15.000 κόσμου, αριθμός που συμπεριλαμβάνει τόσο τους οπαδούς των δύο ομάδων όσο και απλών θεατών. Το να προσφέρουμε περισσότερα εισιτήρια στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον τελικό χωρίς καμία εγγύηση πως θα μπορούν να κανονίσουν το ανάλογο ταξίδι στο Μπακού δεν θα ήταν λογική επιλογή.

Με τις υπάρχους συνθήκες, και όσον αφορά τον φετινό τελικό στο Μπακού, δόθηκαν από 6.000 εισιτήρια σε καθεμία από τις δύο φιναλίστ. Η UEFA συνεχίζει να παραμένει σε στενή επαφή με τους δύο συλλόγους ώστε να κανονιστεί το ταξίδι των οπαδών τους αλλά και για οποιαδήποτε θέματα αφορούν τον τελικό».

Πάντως το γήπεδο χωράει 69.000 οπαδούς...