Μετράει ώρες για την αποχώρησή του από τη Ρεάλ ο Ιταλός τεχνικός, καθώς όλα συγκλίνουν στην άμεση απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας, ενώ άρχισε η ονοματολογία για τους υποψήφιους διαδόχους του.
Ο ίδιος το γνωρίζει και δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται λίγο μετά τον αποκλεισμό της «βασίλισσας» από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Εγώ θέλω να συνεχίσω, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι στις ομάδες δεν αποφασίζει ο προπονητής» ήταν τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν αποκλείεται το βράδυ της Τετάρτης να κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο των Μαδριλένων.
Για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν για τη Ρεάλ απομένουν δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, αν τελικά διεξαχθούν και αυτά καθώς υπάρχει η απεργία των ποδοσφαιριστών. Ακόμα, όμως, και αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί κανονικά, ο Ιταλός είναι έτσι κι αλλιώς τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές λόγω της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή στον αγώνα με τη Βαλένθια. Άρα το πιο πιθανό είναι να πει άμεσα «Ciao» κι ας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
Ποιός θα είναι ο διάδοχός του; Τρία είναι τα φαβορί, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ισπανία. Πρώτος υποψήφιος είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, προπονητής της δεύτερης ομάδας των Μαδριλένων, ο οποίος έχει την απόλυτη υποστήριξη του προέδρου, Φλορεντίνο Πέρεθ. Σε αυτή την περίπτωση, ο «Ζιζού» δεν αποκλείεται να έχει δίπλα του δύο άλλους θρύλους της ομάδας, τον Φερνάντο Ιέρο (ο οποίος σήμερα είναι βοηθός του Αντσελότι), αλλά και τον Ραούλ, ο οποίος παίζει ακόμα μπάλα στις ΗΠΑ, αλλά δεν αποκλείεται να σταματήσει φέτος το καλοκαίρι και να επιστρέψει στην Ισπανία για να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του.
Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι φυσικά μεταξύ των υποψηφίων, όπως και ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος θα διεκδικήσει απόψε με τη Νάπολι την πρόκριση στον τελικό του Europa League. Από αυτή την τριάδα εκτιμάται ότι θα προκύψει ο διάδοχος του Κάρλο Αντσελότι, με τους Ρομπέρτο Μαντσίνι και Αντρέ Βίλας Μπόας να έχουν, επίσης, πιθανότητες να είναι μεταξύ των... εκλεκτών.