Στα ταμεία της Άρσεναλ 4 εκατ. ευρώ από τον... Βερμάελεν!

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ ξέρει να κλείνει καλά deal, κι αυτό αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά χθες βράδυ με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα.

Ο Αλσατός τεχνικός όχι μόνο πούλησε τον Βερμάελεν στους «Μπλαουγκράνα» για 20 εκατομμύρια ευρώ το περσινό καλοκαίρι, αλλά κατάφερε να πάρει άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη μεταγραφή μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την Μπαρτσελόνα.

Στη συμφωνία για τη μεταγραφή του Βερμάελεν από την Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα είχε μπει μια ειδική ρήτρα σύμφωνα με την οποία η Μπάρτσα θα πλήρωνε άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ στους «Κανονιέρηδες» ως μπόνους για τη μεταγραφή του Βέλγου αμυντικού σε περίπτωση κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος όρος είχε να κάνει αποκλειστικά με την κατάκτηση του τροπαίου από τους «Μπλαουγκράνα», ασχέτως από τον χρόνο συμμετοχής του Βερμάελεν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ή στον τελικό του Βερολίνου.

Άλλωστε ο Βέλγος αμυντικός, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε όλη τη σεζόν από τραυματισμούς, δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε για ένα λεπτό με την Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Παρ' όλα αυτά ο καταλανικός σύλλογος θα αναγκαστεί να καταβάλει 4 εκατομμύρια ευρώ στην Άρσεναλ μετά από την χθεσινοβραδινή ευρωπαϊκή επιτυχία.