Μουρίνιο- Αμπράμοβιτς: όχι πια κόντρες, μόνο φίλοι

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε πως οι όποιες διαφορές είχε στο παρελθόν με τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς τώρα τα «βρίσκουν» σε όλα.

Θα μπορούσε να είναι η επιτομή του «εκρηκτικού μείγματος»: από τη μία ένας ισχυρογνώμων, βαθύπλουτος Ρώσος γι' αφεντικό, από την άλλη, χωρίς πολλά λόγια, ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και ο Πορτογάλος, την πρώτη φορά που συνεργάστηκαν (το μακρινό 2004) μπορεί να κατάφεραν να χαρίσουν στην Τσέλσι τον πρώτο της τίτλο μετά την εποχή του χαλκού, όμως είχαν και τις διαφορές τους- που οδήγησαν στην απόλυση του “Special One” τον Σεπτέμβρη του 2007. 

Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν: «Όταν πρωτοήρθα στην ομάδα, η προσωπική μου σχέση με τον Ρομάν ήταν πολύ καλή, όμως στα επαγγελματικά υπήρχαν διαφωνίες, ενώ είχαμε και μια διάσταση απόψεων πάνω σε μερικές ιδέες. Πλέον, αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται. Όταν αποφάσισα να φύγω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μου ζήτησε να παλεύουμε για τους τίτλους. Την πρώτη μου σεζόν φτάσαμε αρκετά κοντά στο πρωτάθλημα, πέρυσι το κερδίσαμε, ενώ δεν αποκλείεται να το κάνουμε και φέτος», δήλωσε ο Ζοζέ, διαλύοντας τα όποια σκουρόχρωμα σύννεφα υπήρχαν πάνω από το δικό του κεφάλι κι αυτό της διοικητικής κεφαλής των «Μπλε». 

Όλα μέλι με μεγάλες ποσότητες γάλακτος, λοιπόν, στη σχέση Μουρίνιο- Αμπράμοβιτς. Κάπως έτσι, οι πρωταθλητές ετοιμάζονται για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στην Premier League με ένα αχνό μειδίαμα αισιοδοξίας στο πρόσωπό τους. 

Το αν θα μετατραπεί σε χαμόγελο ευτυχίας το Μάιο, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή μπορεί ν' απαντηθεί μόνο από την Πυθία.