Ρανιέρι, ο άνθρωπος των ανατροπών

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδος, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, συνεχίζει αήττητος με την Λέστερ στη φετινή Premier League, καθώς η ομάδα του ανέτρεψε το 2-0 της Στόουκ και το έκανε 2-2!

Την πρώτη αγωνιστική, όλοι θεώρησαν πως είναι νωρίς. Τη δεύτερη, έγινε λόγος για την τύχη του πρωτάρη (στη Λέστερ). Την 6η, όμως, αυτό που μπορούν άπαντες να κάνουνε (κάνουμε) είναι μια κωλοτούμπα για τα υποτιμητικά σχόλια αναφορικά με τον πρώην προπονητή μας κι εν συνεχεία μια μεγάλη υπόκλιση.

Η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς να τρώει... γρασίδι από πολύ νωρίς: ο Κρκιτς στο 13΄ και ο Γουόλτερς 7 λεπτά αργότερα είχαν βάλει την Στόουκ με 2-0 μπροστά στο σκορ και η συγκίνηση για το γεγονός πως οι «Πότερς» θα γίνονταν η πρώτη ομάδα που θα κέρδιζε φέτος το Ρανιέρι ήταν μεγάλη. 

Όμως, όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με την Άστον Βίλα (από 0-2 σε 3-2), η Λέστερ αρνήθηκε να πετάξει λευκή πετσέτα στο «ρινγκ» και συνέχισε την προσπάθεια να τρελάνει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο (μέχρι στιγμής, βρίσκεται σε καλό δρόμο): ο Μαχρέζ στο 51΄ από την άσπρη βούλα μείωσε αρχικά σε 2-1 για να έρθει ο συνήθης ύποπτος Βάρντι στο 69΄ να κάνει το 2-2, σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο ματς.

Με τον σημερινό βαθμό οι «Αλεπούδες» έφτασαν τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα και βρίσκονται, για την ώρα, στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι.

Μήπως, τελικά, ο Ρανιέρι είναι περισσότερο «αλεπού» και λιγότερο «μυρωδιάς»;  

Η Μπόρνμουθ «βύθισε» κι άλλο την Σάντερλαντ

Θα έπρεπε, σ' αυτές τις πρώτες 6 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, τα πράγματα να είναι ανάποδα: η νεοφώτιστη Μπόρνμουθ, δηλαδή, να φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και η πιο έμπειρη Σάντερλαντ να έχει τους ίδιους (7) βαθμούς με την πρωταθλήτρια Τσέλσι.

Αυτά, όμως, είναι σχέδια επί χάρτου και όχι επί χορταριού. Γιατί στο σημερινό ματς, η γηπεδούχος Μπόρνμουθ φρόντισε από νωρίς να δείξει τα ποδοσφαιρικά της δόντια και να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες το ματς: γκολ, μόλις στο 4΄, ο Γουίλσον και στο 9΄ ο Ματ Ρίτσι έβαλε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχει δει ποδοσφαιρόφιλου μάτι εδώ και πολύ καιρό και η σεμνή τελετή έλαβε με συνοπτικές διαδικασίες τέλος.

Μ΄αυτή τη νίκη η Μπόρνμουθ μπορεί να περηφανεύεται πως βρίσκεται στο μέσον της βαθμολογίας, τη στιγμή που οι «Μαυρόγατες» ψάχνουν να βρουν τι τους προκαλεί τόση ατυχία- εκτός από το παρατσούκλι τους, δηλαδή.