Πρόκριση με Φλαμινί

Ο Φλαμινί πέτυχε δυο (!!) γκολ και η Αρσεναλ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι επικρατώντας εκτός έδρας 2-1 της Τότεναμ! Πολύ εύκολα Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, σοκ για Νιούκασλ, αποκλείστηκε από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της η Αρσεναλ και με έναν Φλαμινί να... πετάει, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Λιγκ Καπ επικρατώντας της Τότεναμ εκτός έδρας με 2-1! Ο Γάλλος ήταν απίθανος στην πρώτη του φετινή εμφάνιση και οδήγησε τους «Κανονιέρηδες» στη νίκη! Στο 26' κρέμασε τον Φορμ για το 1-0 και έδειχνε με την ωριμότητά του πως μπορεί να πάρει περισσότερες ευκαιρίες από τον Βενγκέρ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι, αλλά μια στιγμή αδράνειας στο 56' έφερε την ισοφάριση για την Τότεναμ, μιας και ο Τσέιμπερς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η λύτρωση για την αντίπαλο του Ολυμπιακού ήρθε στο 78' και ο Φλαμινί διαμόρφωσε το 2-1! 

Σβηστή πρόκριση για Τσέλσι

Η διαφορά κατηγοριών ήταν αρκετή για να ψήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Η Γουόλσον της League One δεν αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο για την Τσέλσι, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το άνετο πέρασμα των Μπλε με 4-1. Η χαλαρή πρόκριση στον 4ο γύρο του League Cup ήρθε με τους Ραμίρες (10'), Ρεμί (41') να κάνουν το 0-2. Ο Ο'Κόνορ μείωσε (45'), αλλά Κένεντι (52') και Πέδρο (90') ολοκλήρωσαν το καρέ για τους φιλοξενούμενους.

Και πάλι με Μαρσιάλ
Αυτό που συμβαίνει με τον Αντονι Μαρσιάλ είναι εκπληκτικό. Αφού χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να σκοράρει τρεις φορές στα δύο πρώτα του παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ, τώρα μπήκα αλλαγή στο 70' και στο 90' βρήκε και πάλι δίχτυα. Ο Γάλλος επιθετικός απλά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 της ομάδας του κόντρα στην ταπεινή Ιπσουιτς. Την αρχή είχε κάνει με πλασέ ο Ρούνεϊ (23'), ενώ στο 60' ο Βέλγος πιτσιρικάς (με καταγωγή από Βραζιλία) έβαλε το παρθενικό του γκολ με την Μάντσεστερ και μάλιστα με εξαιρετικό απ' ευθείας φάουλ.

Σοκ για Νιούκαστλ
Η Νιούκαστλ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που έφυγε με νίκη 1-0 από τον αγγλικό βορρά με μεγάλη νίκη 1-0 και πρόκριση στο Λιγκ Καπ. Οι παίκτες του ΜακΛάρεν, που παρέταξε ό,τι καλύτερο διέθετε (χωρίς, όμως, κανέναν καθαρόαιμο επιθετικό), απογοήτευσαν σε τέτοιο βαθμό, που δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε ένα σουτ εντός εστίας... Σισοκό και Ντε Γιονγκ απείλησαν για τη Νιούκαστλ, Ματίας και Χέλαν για τους φιλοξενούμενους, πριν ο ΜακΓκούγκαν να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 76' για το τελικό 0-1. Στη συνέχεια, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά και στο 0-2, με τον Κρουλ να βγάζει την κεφαλιά του Ζοάο, πριν το δοκάρι σώσει τις καρακάξες στην προσπάθεια του Μπους στο τέλος.

Αποτελέσματα

Κρίσταλ Πάλας - Τσάρλτον 4-1
Μίλτον Κέινς Ντονς - Σαουθάμπτον 0- 6
Νιούκαστλ - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-1
Νόριτς - Γουέστ Μπρόμιτς 3-0
Τότεναμ - Αρσεναλ 1-2
Γουόλσολ - Τσέλσι 1-4
Μάντσεστερ Γ. -  Ιπσουιτς 3-0