Έρευνα της UEFA για το Αρμενία – Αλβανία

Οι Αλβανοί πέρασαν... σαν τρένο από το Γερεβάν (3-0) και πήραν (για πρώτη φορά) το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2016. Δημοσιεύματα στον Τύπο της Σερβίας εντούτοις ανέφεραν πως το παιχνίδι ήταν στημένο.

Για την ακρίβεια σημείωναν πως ο τερματοφύλακας και τρεις αμυντικοί των Αρμενίων πήραν από 500.000 ευρώ έκαστος για να... διευκολύνουν το έργο της Αλβανίας.

Οι καταγγελίες του σέρβικου Τύπου γρήγορα αναπαράχθηκαν σε όλη την Ευρώπη και κινητοποίησαν την UEFA, η οποία θα ξεκινήσει έρευνα για να αποφασίσει αν υπάρχει... και φωτιά εκτός από τον καπνό.

Ο Ντούσαν Μάραβιτς, στέλεχος της UEFA επί σειρά ετών, επιβεβαίωσε πως θα ανοίξει η υπόθεση και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Από την στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές αναφορές στον Τύπο, η UEFA θα εμπλακεί σε όλο αυτό. Θα υπάρξει έρευνα και θα δούμε τον επίλογο».

Αν επιβεβαιωθεί πως υπάρχει δωροδοκία παικτών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η τιμωρία της Αλβανίας και ο αποκλεισμός της από το Euro.

Στο στρατόπεδο των Αλβανών, πάντως, δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία και άπαντες ανυπομονούν για τη μεγάλη «γιορτή» στα γήπεδα της Γαλλίας το επόμενο καλοκαίρι.