Μουρίνιο: Είμαι μόνος σε έναν δικό μου κόσμο...

Κακό ξεκίνημα για την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος και ο Ζοζέ Μουρίνιο το... έριξε στη φιλοσοφία.

Οι κριτικές είναι έντονες και η πίεση μεγαλώνει. Ο «Special One», όμως, αντέχει. Οι Λονδρέζοι έχουν κάνει την χειρότερη αρχή στο αγγλικό πρωτάθλημα, είναι στη 12η θέση της βαθμολογίας και μετρούν μόλις τρεις νίκες σε εννέα παιχνίδια. Πως απαντά ο Πορτογάλος σε όσες επικρίσεις γράφονται και λέγονται; 

«Εγώ ζω σε έναν δικό μου, διαφορετικό κόσμο. Δεν είμαι με την εξουσία. Είμαι ένας μοναχικός τύπος στον κόσμο του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Δεν έχω πολλούς φίλους σε αυτόν τον χώρο» είπε ο Μουρίνιο μιλώντας στους «Irish Times» και συμπλήρωσε: «Κάνω τη δουλειά μου. Δεν είμαι πολιτικός, δεν ασχολούμαι με τις δημόσιες σχέσεις και δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για εμένα. Είναι αυτός που είμαι. Όταν όλα πηγαίνουν καλά, ουδείς ασχολείται μαζί μου. Όταν δεν είμαι στα καλά μου, το πληρώνω». 

O Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε, επίσης, και στα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία καλλιεργούν «κουλτούρα αρπακτικών», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Κάποιες από τις κριτικές των δημοσιογράφων είναι πραγματικά γενναίες. Για να επικρίνεις κάποιον με τη δική μου ιστορία, πρέπει να είσαι γενναίος διότι θα μπορούσα να του απαντήσω να σκάσει διότι δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του. Δεν το κάνω, όμως, αυτό. Εγώ απλά δουλεύω και ελπίζω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα» κατέληξε ο Μουρίνιο.