Καρέ της Σίτι και «4άδα» (Βίντεο)

Οι «πολίτες» με επιβλητική εμφάνιση σάρωσαν 4-1 τη Χαλ και συνεχίζουν στα ημιτελικά Λιγκ Καπ

Στους «4» του Λιγκ Καπ προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι με το άνετο 4-1 επί της Χαλ. Η διοργάνωση κρύβει πολλές φορές εκπλήξεις, ειδικά όταν πρόκειται για νοκ άουτ αγώνες. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι για το φόβο των Ιουδαίων έριξε στο ματς με τις «τίγρεις» σχεδόν την πρώτη ομάδα.

Το γρήγορο γκολ του Μπονί στο 11’, που πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Ντε Μπρούινε το οποίο βρήκε το δοκάρι, έδιωξε το όποιο άγχος είχαν οι «πολίτες».

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με τους Ντελφ, Σίλβα, Νάβας να μην μπορούν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ιχεανάτσο μπήκε στο 70’ στη θέση του Μπονί και στο 80’ πέτυχε το 2-0. Εκείνος όμως, που είχε… λυσσάξει να σκοράρει ήταν ο Ντε Μπρούινε. Ο Βέλγος διεθνής είχε νικηθεί ήδη δύο φορές από τον Έλντιν Γιακούποβιτς, του γνωστού μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη Βόσνιου γκολκίπερ, αλλά στο 82’και στο 87’ σημείωσε 2 γκολ και έδωσε θριαμβευτική διάσταση στη νίκη της Σίτι.

Η Χαλ που είχε μια καλή ευκαιρία στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ακπόμ, κατάφερε τελικά να σκοράρει στο 92΄με τον Ρόμπερτσον.

Πέρασαν Έβερτον και Στόουκ

Θεωρητικά είχε το πιο δύσκολο έργο, όμως, η Έβερτον πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ στο «Ρίβερσαϊντ» κερδίζοντας 2-0 τη Μίντλεσμπρο. Στο 20’ ο Ντεουλοφέου μεατομική προσπάθεια και σουτ άνοιξε το σκορ για τους «τόφις».

Πριν καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες της «Μπόρο» η Έβερτον σκόραρε για δεύτερη φορά, στο 28’ με κεφαλιά – δυναμίτη του Λουκάκου. Με τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε κι ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος διεθνής μπήκε στο 80’ στη θέση του Ντεουλοφέου και στο 85’ επιχείρησε να σκοράρει, αλλά τον νίκησε ο κίπερ της Μίντλεσμπρο, Μεχίας.

Στην ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ προκρίθηκε και η Στόουκ, που επικράτησε 2-0 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Οι «πότερς» άνοιξε το σκορ στο 30’ με σουτ από το ύψος του πέναλτι του Αφελάι και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 75’ με εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Μπάρντσλεϊ.

Την Τετάρτη 2/12 διεξάγεται στο «Σεντ Μέρις» ο τέταρτος νοκ άουτ προημιτελικός μεταξύ της Σαουθάμπτον και της Λίβερπουλ.