Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας εξασφάλισε η Χέρτα, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Νυρεμβέργης.
Οι πρωτευουσιάνοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο «καθάρισαν» την πρόκριση.
Στο 32’ ο Νταριντά έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, για να έρθει στο 65’ ο Μπρουκς να διαμορφώσει το τελικό 3-2.
Τα… χρειάστηκε η Στουτγκάρδη
Την παράταση χρειάστηκε η Στουτγκάρδη για να ξεπεράσει εντός έδρας το εμπόδιο της Μπραουνσβάιγκ (3-2) και να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «8». Η Άιντραχτ προηγήθηκε με τον Μπαφό στο 6’ όμως στο 21’ ο Νιντερμάιερ έφερε το ματς στα… ίσια. Ο Μαξίμ αστόχησε σε πέναλτι στο 36’, στη συνέχεια και μέχρι το 90′ δεν άλλαξε κάτι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, η Στουτγκάρδη πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Βέρνερ (99’) αλλά στο 110’ ο Αντέμι έκανε το 2-2. Τελικά, την λύση στους γηπεδούχους έδωσε ο Σούνιτς ο οποίος σκόραρε στο 118’ χαρίζοντάς τους τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση.