Η φετινή συμμετοχή της Ρόμα στο Champions League, παρά την εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 της διοργάνωσης, έχει… γλυκάνει τους «τζιαλορόσι», που κάνει ότι μπορεί για να δώσει το παρών στον θεσμό και την νέα σεζόν.
Έτσι, το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τον Φραντσέσκο Τότι στον πάγκο (ο «καπιτάνο» δεν χρησιμοποιήθηκε», πέρασε από το «Κάρλο Καστελάνι», επικρατώντας της Έμπολι με 3-1, διατηρώντας την παράδοση που την θέλει αήττητη στο συγκεκριμένο γήπεδο από το 2007, σκαρφαλώνοντας, παράλληλα, στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο +1 από την 4η Φιορεντίνα, ενόψει του αγώνα των «Βιόλα» απέναντι στην Νάπολι, το βράδυ της Δευτέρας.Σ
Η καλή ημέρα φάνηκε από το… πρωί για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ελ Σαραουί, με εκπληκτικό σουτ από τα 25 μέτρα, νίκησε τον Σκορούπσκι, για το 0-1. Η απάντηση από πλευράς Έμπολι ήρθε μόλις στο 22’, όταν και ο Ζουκάνοβιτς από κοντά, εκμεταλλεύτηκε το αρχικό διώξιμο του Σέζνι, έπειτα από σέντρα του Ρούι, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά, καθώς στο 27’ ο Μίραλεμ Πιάνιτς, με διπλή προσπάθεια (αφού το αρχικό κτύπημα φάουλ κτύπησε στο τείχος), έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους «Ρωμαίους» με 1-2. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Έμπολι προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι μπροστά από τα καρέ του Σέζνι, κάτι που κατάφερε, όμως… την πάτησε και πάλι από τον Ελ Σαραουί, στο 74’, όταν και η Ρόμα βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Σαλάχ να κάνει το σουτ, τον Σκορούπσκι να αποκρούει αρχικά, την μπάλα, όμως, να καταλήγει στο πεδίο του Ελ Σαραουί, που προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίκτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, που φέρνει την Ρόμα στους 53 πόντους, έναντι 34 της 10ης Έμπολι.
Έμπολι: Σκορούπσκι, Λαουρίνι, Ρούι, Κόσιτς, Αριαούδο, Κρόκε (64’ Λιβάγια), Ζιελίνσκι, Παρέδες, Κρούνιτς (52’ Μπουχέλ), Μακαρόνε (73’ Μεντλίτζε), Πουτσιαρέλι.
Ρόμα: Σέζνι, Ρούντιγκερ, Ντίνιε, Μαϊκόν (73’ Μανωλάς), Ζουκάνοβιτς, Ναϊνγκολάν (37’ Φαλκβέ), Πιάνιτς, Κεϊτά, περότι, Σαλάχ, Ελ Σαραουί (79’ Τζέκο).