«Υπάρχουν ομάδες που θα πλήρωναν 20 εκατ. στη Ντεπορτίβο»

Την πρόθεση αρκετών συλλόγων να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων για τον Λούκας Πέρεθ, ο οποίος έχει ρήτρα 20 εκατ. ευρώ αποκάλυψε ο μάνατζερ του παίκτη. «Χοντρό» πακέτο για τον ΠΑΟΚ...

Μπορεί ο Δικέφαλος να έχασε πέρυσι το καλοκαίρι τον Ισπανό άσο, παρ' ό,τι έβγαζε... μάτια στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας, ωστόσο φρόντισε να βάλει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό μεταπώλησής του, πριν τον πουλήσει στη Λα Κορούνια, το οποίο κι έφτανε στο 30%. 

Κίνηση η οποία αποδείχτηκε χρυσοφόρα για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ο Λούκας πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στη Ντεπορτίβο, έχοντας εκτοξεύσει τη μετοχή του στα ύψη, με τους Γαλιθιάνους να έχουν βάλει ρήτρα αποδέσμευσης στα 20 εκατ. ευρώ. Οπως δε αποκάλυψε ο μάνατζερ του παίκτη, υπάρχουν σύλλογοι που θα κάθονταν να συζητήσουν επάνω σε αυτή τη βάση για την αγορά του, κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να καρπωθεί ένα ποσό τουλάχιστον της τάξης των 6 εκατ. ευρώ!

Ο ατζέντης του Λούκας, Ροντρίγκο Φερνάντε Λομπέγε αφού ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είχαμε επαφές για τη βελτίωση του συμβολαίου ή την επέκτασή του. Πριν λίγους μήνες μιλήσαμε σε μία άτυπη συζήτηση γι' αυτή την πιθανότητα, αλλά δεν προχωρήσαμε» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Λούκας, τόσο τον χειμώνα, όσο και για το καλοκαίρι. Το χειμώνα δεν μπορούσε να αγωνιστεί στην Ευρώπη επειδή είχε ήδη παίξει σε δύο συλλόγους, αλλά υπήρχαν προσφορές από Κίνα και ΗΠΑ. Το καλοκαίρι όμως είναι διαφορετική προοπτική...». 

Στη συνέχεια δε αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας, ωστόσο: «Ο Λούκας έχει συμβόλαιο για τρία χρόνια και η ρήτρα του είναι στα 20 εκατ. ευρώ». 

Σε ερώτηση για το αν θα συζητούσαν οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την καταβολή ενός τέτοιου ποσού, είπε: «Περισσότερα ή και λιγότερα από αυτά τα χρήματα. Τα πάντα είναι στο χέρι της Ντεπορτίβο, που είναι η ομάδα του Λούκας, η πόλη του, αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην Ισπανία».