Ήδη ο Βενγκέρ έχει φέρει την Άρσεναλ τον Ελβερτό μέσο, Γκρανίτ Τσάκα από την Γκλάντμπαχ, ενισχύοντας τον χώρο της μεσαίας γραμμής μετά τις αποχωρήσεις των Φλαμινί, Ροσίτσκι και Αρτέτα, τα συμβόλαια των οποίων δεν ανανεώθηκαν.
Η Άρσεναλ ψάχνει ακόμα έναν επιθετικό και έναν αμυντικό, με τους «Κανονιέρηδες» να έχουν καταθέσει πρόταση στη Λέστερ για τον Τζέιμι Βάρντι, σπάζοντας τη ρήτρα του Άγγλου επιθετικού. Η υπόθεση όμως δεν προχώρησε πριν την έναρξη του Euro, και εξελίξεις αναμένονται μετά τη λήξη των υποχρεώσεων της Εθνικής Αγγλίας.
Ο Βενγκέρ δεν αποκάλυψε τα ονόματα για τα οποία στοχεύει στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, ωστόσο ήταν σε θέση να πει πως η Άρσεναλ κινείται για ακόμα δύο μεταγραφές.
«Έχουμε ήδη αγοράσει τον Γκρανίτ Τσάκα καθώς χάσαμε τρεις ποδοσφαιριστές στο κέντρο. Τον Αρτέτα, τον Ροσίτσκι και τον Φλαμινί. Συνεπώς πήραμε έναν παίκτη στο κέντρο και σκοπεύουμε να κάνουμε ακόμα μία με δύο κινήσεις. Αλλά δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κρατήσουμε μία ισορροπία. Αν αποκτήσεις πολλούς παίκτες, απορυθμίζεις την ομάδα. Συνεπώς τρεις μεταγραφές είναι το μάξιμουμ».