Πριν τρία χρόνια παραμονές τελικού Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν, ο Μάριο Γκέτσε άφηνε τους Βεστφαλούς για τους Βαυαρούς και γέμιζε απογοήτευση τον κόσμο της ομάδας.
Τρία χρόνια μετά, στην Μπάγερν δεν έχει βρει θέση, ο Γκουαρντιόλα δεν τον εμπιστεύτηκε, ο Αντσελότι δεν τον υπολογίζει και ο Γκέτσε είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή. Ο ίδιος τα έχει βρει με την ομάδα του Τούχελ και το μόνο που απομένει είναι να τα βρουν και οι δύο σύλλογοι.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε έκανε δηλώσεις με τις οποίες αποκάλυψε τις συζητήσεις: «Υπάρχουν επαφές με την Ντόρτμουντ και με τον μάνατζερ του παίκτη, αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Ο Μάριο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά δυστυχώς στην Μπάγερν απέτυχε να βρει χώρο. Είναι εδώ τρία χρόνια και χρειάζεται να παίξει με συνέπεια, και η κατάσταση στη δική μας ομάδα είναι μπερδεμένη. Είναι 24 και πρέπει να ζητήσει χώρο σε άλλη ομάδα».