Η Έβερτον εξετάζει σοβαρά την περίπτωση της απόκτησης του Χουάν Μάτα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Έχοντας πουλήσει τον Τζον Στόουνς στη Μάντσεστερ Σίτι, βάζοντας αρκετά χρήματα στα ταμεία της, η Έβερτον βγαίνει στην αγορά για να ενισχυθεί σημαντικά στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου.
Ο Ρόναλντ Κούμαν παλεύει για την απόκτηση του Γιάνικ Μπολάσι της Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο θέλει να προσθέσει ακόμα έναν μεσοεπιθετικό στο ρόστερ και σύμφωνα με τους Times ήδη έχει κινηθεί για τον Ζουάν Μάτα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Έβερτον φέρεται να έχει κάνει μία διερευνητική κρούση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μπορεί να έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο Μάτα δεν βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, ωστόσο είναι γνωστό πως από τις μέρες που βρίσκονταν στην Τσέλσι, Μουρίνιο και Μάτα δεν είχαν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα δεν αποκλείεται οι δύο ομάδες να ξεκινήσουν συζητήσεις και ο Μάτα μέχρι το τέλος Αυγούστου να καταλήξει στο «Γκούντισον Παρκ».