Ενα αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην Αρσεναλ κόντρα στον... κακό της δαίμονα, τη Σαουθάμπτον. Τεσσάρα η Τότεναμ, πάγωσε το Λονδίνο η Γουότφορντ.
Ακόμα... φωνάζουν οι παίκτες της Σαουθάμπτον για το πέναλτι που καταλογίστηκε στις καθυστερήσεις στο Emirates. Αλλωστε, εξαιτίας αυτής της απόφασης, οι Αγιοι λύγισαν στο Λονδίνο και ηττήθηκαν 2-1 από την Αρσεναλ. Aλλωστε, οι Λονδρέζοι μετρούσαν μόλις μία (!) νίκη στις έξι τελευταίες συναντήσεις τους με τη Σαουθάμπτον σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας και τρεις ήττες. Για 90 λεπτά οι Κανονιέρηδες έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να αμύνονται εξαιρετικά, ωστόσο η απόφαση του Μάντλεϊ τους έδωσε την ευκαιρία να παραμείνουν στο δρόμο των επιτυχιών!
Χωρίς πολλές φάσεις το ματς στο ξεκίνημά του, με τη Σαουθάμπτον να... παγώνει το Emirates στο 18ο λεπτό! Φαουλάρα του Τάντιτς, ο Τσεχ την έστειλε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά της, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του και κατέληξε στα δίχτυα. Ηταν το πρώτο αυτογκόλ του Τσέχου από τον... Δεκέμβριο του 2009! Η Αρσεναλ πάντως φρόντισε να απαντήσει άμεσα και ο Κοσιελνί στο 29' με υπέροχο ψαλίδι πέτυχε το 1-1. Στο β' μέρος οι Κανονιέρηδες ήταν πιο σοβαροί, πίεσαν, αλλά η πρώτη καλή φάση ήρθε από το Λονγκ. Ο Αλέξις Σάντσες πήρε τη σκυτάλη, αλλά δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα. Οι Λονδρέζοι πίεσαν ασφυκτικά και με... ασίστ του Μάντλεϊ έφτασαν στο τρίποντο. Ο Ζιρού έπεσε καθυστερημένα, αλλά ο διαιτητής έδειξε παράβαση. Ο Καθόρλα ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-1.
Τεσσάρα η Τότεναμ
Μεγάλη νίκη για την Τότεναμ, που ξέσπασε πάνω στην Στόουκ και την διέλυσε με 4-0. Οι παίκτες του Ποκετίνο έδειχναν όλο και πιο βελτιωμένοι όσο περνούσε η ώρα και στο 41’ έφτασαν στο γκολ με τον Σον μετά από ασίστ του Έρικσεν. Τα πάντα τελείωσαν στο 56’, όταν οι δυο τους συνδυάστηκαν και πάλι, με τον Κορεάτη να κάνει το 0-2, καθώς στη συνέχεια τα σπιρούνια βρήκαν χώρους στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές ο Ντέλε Άλι έκανε το 0-3 στο 59’, ενώ στο 70’ ο Κέιν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 0-4 με το πρώτο του γκολ στη σεζόν.