Έτοιμοι για χρήση βίντεο στη Serie A

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να εγκαταστήσει σύστημα για χρήση βίντεο από τους διαιτητές στους αγώνες της Serie A σε περίπτωση που πάρει το «πράσινο φως» από τη FIFA.

Έτοιμοι για αλλαγές σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο είναι οι Ιταλοί καθώς σχεδιάζουν να τοποθετήσουν βίντεο προκειμένου να λαμβάνονται σωστές διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων στη Serie A.

Όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το νέο μέτρο θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν σε περίπτωση που η FIFA το εγκρίνει.

Αν η FIFA δώσει το «οκ» τότε δύο βοηθοί σε κάθε παιχνίδι της Serie A θα ελέγχουν το βίντεο σε δύσκολες φάσεις, όπως πέναλτι, κόκκινες κάρτες ή το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και θα συμβουλεύουν τον διαιτητή της αναμέτρησης ώστε ο τελευταίος να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

«Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη ακόμα και από τον Σεπτέμβριο να εγκαταστήσει την τεχνολογία σε περίπτωση που κάτι τέτοιο πάρει την άδεια της FIFA», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μικέλε Ούβα, ένας από τα «κεφάλια» της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.