Η Χόφενχαϊμ νίκησε 3-1 τη Χέρτα στο Βερολίνο, κάνοντας ανατροπή και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για να παίξει τη νέα σεζόν στο Champions League.
Ίσως την πιο πολύτιμη νίκη της στη φετινή Bundesliga πήρε η Χόφενχαϊμ, καθώς βρέθηκε να χάνει στο "Olympiastadion" του Βερολίνου, αλλά επικράτησε 3-1 της Χέρτα.
Αυτό σημαίνει πως την άφησε 8 βαθμούς πίσω, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στο Champions League, καθώς η Χέρτα είναι στην 5η θέση, έτσι είναι η μεγαλύτερή της απειλή.
Η Χόφενχαϊμ ανέβηκε μάλιστα στην 3η θέση, προσπερνώντας τη Ντόρτμουντ και πλησίασε στον έναν βαθμό τη Λειψία, αλλά βέβαια με ματς περισσότερο, έτσι πλέον στόχος είναι η 3άδα και η απευθείας πρόκριση στους ομίλους.
Το σκορ στο Βερολίνο άνοιξε ο Πεκάρικ στο 32', απάντησε ο Κράμαριτς με πέναλτι στο 39' και η Χέρτα έμεινε με 10 παίκτες στο 58', με τον Μίτελστετ να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Σέλε ολοκλήρωσε την ανατροπή και το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Άντρεϊ Κράμαριτς στο 86', με τον Κροάτη να φτάνει τα 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
ΧΕΡΤΑ: Γιάρστεϊν, Πεκάρικ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Μίτελστετ, Σκιέλμπρεντ, Σταρκ, Νταρίντα, Έσβαϊν (79' Αλαγκί), Καλού (65' Χαραγκούτσι), Ιμπίσεβιτς (63' Τορουναρίγκα).
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Τόλτζαν, Σέλε, Χούμπνερ, Τσούμπερ, Φογκτ, Ντεμίρμπαϊ (89' Πολάνσκι), Ρούντι, Κράμαριτς (88' Σάλαϊ), Αμίρι (62' Ουτ), Βάγκνερ.
*κόκκινη 58' Μίτελστετ
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Χέρτα - Χόφενχαϊμ 1-3 (32' Πεκάρικ / 39' πέν. και 86' Κράμαριτς, 76' Σέλε)
Σάββατο
Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ (16:30)
Σάλκε - Ντόρτμουντ
Αμβούργο - Κολωνία
Φράιμπουργκ - Βέρντερ
Λειψία - Ντάρμστατ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ (19:30)
Κυριακή
Ίνγκολστατ - Μάιντς (16:30)
Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ (18:30)