«Δεν πρέπει να κρίνουμε τον Νεϊμάρ»

Ο Ζεράρ Πικέ έκανε κατάθεση ψυχής για την υπόθεση Νεϊμάρ, αποκαλύπτοντας ότι τουίταρε γνωρίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος θα φύγει. «Δεν πρέπει να τον κρίνουμε», τόνισε.

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε για τον Νεϊμάρ, για το tweet... παραμονής που είχε κάνει και τόνισε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τον Νεϊμάρ για την επιλογή του.

«Δεν νιώθω ότι με κορόιδεψε ο Νεϊμάρ. Τώρα που πέρασαν όλα μπορώ να σας τα εξηγήσω. Στο γάμο του Μέσι είχε στο μυαλό του να φύγει. Το είπε στον Ντάνι Άλβες.  Στην προετοιμασία στη συνέχεια έλεγε ότι θα φύγει συνέχεια. Τη μέρα που έκανα το tweet με το «μένει» ήξερα 100% ότι θα φύγει. Το tweet ήταν η τελευταία σφαίρα. Θύμωσε μαζί μου. Το λύσαμε στη συνέχεια, αλλά ήξερα ότι θα φύγει, όπως και έγινε.

Ξέρω ότι έχει τους λόγους του. Μπορεί να είναι οικονομικοί ή το να είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε. Είχε εξωπραγματική απόδοση. Δεν ξέρουμε ακόμη το ακριβές ποσό με το οποίο ήρθε (γέλια), αλλά άφησε χρήματα στα ταμεία. Θα μας λείψει.

Δεν με στεναχώρησε ο Νεϊμάρ, ούτε μετανιώνω για το tweet. Όλα έχουν ένα νόημα και ήθελα να χρησιμοποιήσω τα social media γιατί αυτή είναι η δύναμή μου. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Τουλάχιστον το προσπάθησα, αν και ήξερα ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη. Δεν με απογοήτευσε. Είναι ποδοσφαιριστές που επαναστατούν κι αυτός πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό στο φιλικό με τη Ρεάλ. Υπερασπίστηκε όσο κανείς τη φανέλα.

Ζούμε σε ένα κόσμο που το πλήθος είναι λυπημένο. Όλοι θέλουν να ασκούν κριτική. Όλοι εκφράζουν θυμό και λύπη. Όλος ο κόσμος κρίνει. Ο καθένας λαμβάνει τις αποφάσεις του και δεν πρέπει να κρίνουμε. Είναι μοναδικός παίκτης. Έχει το ένας εναντίον ενός όσο κανένας άλλος. Πρώτα πρέπει να γίνουμε δυνατοί και μετά να τον αντικαταστήσουμε. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης του Νεϊμάρ στην αγορά», τόνισε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα.