Για τον Πεπ, τώρα ξεκινάει η δουλειά

Ικανοποιημένος με την απόδοση της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Μπράιτον, σε ένα παιχνίδι με ειδικές συνθήκες σύμφωνα με τον ίδιο, έμεινε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που τόνισε ωστόσο πως η ομάδα του έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της για να είναι έτοιμη.

“Πριν το γκολ του Αγουέρο είχαμε ευκαιρίες. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν παίζεις κόντρα σε μια ομάδα που αμύνεται με δέκα ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα και κάθεται ολοένα και πιο πίσω στο χορτάρι, είναι σημαντικό να σκοράρεις πρώτος.

Μετά το γκολ ήταν λιγάκι πιο εύκολο, αλλά οι πρεμιέρες πάντα είναι περίπλοκες. Είδαμε τι συνέβη σε άλλα παιχνίδια. Ειδικά απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα, με πάθος, δυνατή φωνή κόσμου και καθόλου πίεση. Ήταν δύσκολο αλλά τα καταφέραμε. Ήμασταν σταθεροί, και δεχθήκαμε μόνο ένα σουτ μετά από ένα κόρνερ. Μετά από αυτό, τίποτα. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε κι άλλο.

Κάναμε αργές επιθέσεις. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι και ακριβείς στις πάσες μας” τα λόγια του Ισπανού κόουτς μετά το φινάλε της εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-0.